HockeyAllsvenskan går nu som första liga i Sverige ut och låter hållbarhet bli en naturlig del av dess vardag med visionen att hållbarhet ska prägla alla dess beslut.
Genom den positiva kraft som finns i vår liga vill vi tillsammans göra världen bättre för kommande generationer. I HockeyAllsvenskan kommer publiken alltid först och med dem som drivkraft är man övertygade om att man tillsammans kan vara goda ambassadörer genom att arbeta med viktiga sociala-, ekonomiska- och miljömässiga hållbarhetsfrågor, skriver man i sitt pressmeddelande.
Vi är väl medvetna om att vi har en lång väg att gå och att det finns många hinder och utmaningar för oss, men vi kan inte vänta längre. Med publiken i fokus och med en tanke på våra framtida hockeysupportrar är vi övertygade om att det här är den rätta vägen.

Primärt kommer HockeyAllsvenskan rikta in sig på fyra hållbarhetsområden: Laganda, Miljöpåverkan, Folkhälsa och Publiken. För att möjliggöra detta blir därmed HockeyAllsvenskans nya huvudsponsor Unibet en otroligt viktig del i arbetet och tillsammans med dess fantastiska samarbetspartners ska man arbeta för att ta ansvar så att alla blir vinnare även utanför isen.

I och med detta vill HockeyAllsvenskan också uppmana, uppmuntra och utmana andra sporter och ligor att rikta sitt fokus på hållbarhetsfrågor. Tillsammans har vi en enorm kraft och en fantastisk möjlighet att påverka och göra skillnad.

— En historisk dag för HockeyAllsvenskan och svensk idrott! Att vi går i bräschen och tar ansvar för kommande generationer med vårt hållbarhetsfokus kommer göra oss alla bättre både på och utanför isen och vi hoppas att våra underbara supportrar blir än stoltare över sina lag. Nu hoppas och tror vi att fler ligor inser allvaret och tillsammans med oss börjar arbeta för ett mer hållbart samhälle. Jag är otroligt stolt över hela vår organisation och våra klubbar som tar det här steget tillsammans, säger Gabriel Niklasson, Kommersiell Chef på HockeyAllsvenskan.

Läs mer om vårt Hållbarhetsarbete på hockeyallsvenskan.se/hallbarhet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.