Andreas Elf, Mullsjö AIS. Foto: Richard Axell/mullsjoais.se

Sent på tisdagskvällen blev det klart att Mullsjö AIS forne tränare Andreas Elf kliver in som assisterande tränare i Div. 1-laget Hovslätts IK och JunaSporten fick några ord med den ödmjuke och rutinerade tränaren.

Hur känns det att ha tagit beslutet att fortsätta i Hovslätt?

— Det känns väldigt bra. Det kommer att bli en mindre roll än den jag hade i MAIS, men det passar mig bra just nu.

Vad var det som gjorde att du valde just Hovslätt?

— Jag tycker först och främst att Hovslätt är en väldigt intressant klubb med en stor bredd och bra ungdomsverksamhet. Intresset och engagemanget kring Herr-laget har ökat sedan jag var här senast och det känns också väldigt inspirerande. Sportgrupp, stab och spelartrupp har gjort ett bra jobb och nu ska vi ta det ett steg till. På sikt kommer Hovslätt kommer vara med och konkurrera med de bästa klubbarna i området och jag känner att jag kan bidra med vissa delar som gör den resan möjlig.

Du är en rutinerad tränare och har flera år i SSL med Mullsjö. Vad tar du med dig till Hovslätt från din tid i MAIS?

— Som tränare så är det klart och erfarenhet spelar roll. Jag har varit i en miljö med några av världens bästa innebandyspelare och då formar man sitt tänk därefter. Därför har jag en tro och många ideér om hur innebandy ska spelas och kommer spelas i framtiden och det kommer jag givetvis dela med mig av.

Sedan tar jag med mig MAIS-hybrisen till Hovslätt då klubben som sagt bara sätter sina egna begränsningar. Hovslätt kommer på sikt kunna vara så högt i seriesystemen som dom själva vill.

Hur väl känner du till laget och ledarstaben?

— Jag känner till stab och sportgrupp väldigt bra då jag jobbat med de flesta sedan tidigare. Jag har även kollat några matcher under förra säsongen så jag har bättre koll på läget idag än vad jag hade senast jag var här.

Sedan har vi tappat några tongivande spelare men Hovslätt har så bra återväxt att det kommer lösa sig på ett väldigt bra sätt ändå.

Till sist Andreas. Hur ivrig är du att sätta igång säsongen?

— Som vanligt vid denna tiden så är det massa tankar som ska kokas ner i en spelplan men när väl den är spikad så vill jag bara att allt ska dra igång.

JunaSporten tackar Andreas för att han tog sig tid att svara på frågorna och önskar stort lycka till i nya klubben.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.