Jonathan Tekle i match mellan IF Haga och Hallby FK på Strömbergsvallen Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo Keywords: Strömbergsvallen, Jönköping, Soccer, Div 4. NV, IF Haga, Hallby FK, Sport

Hallby FK fortsätter att visa att man är ett topplag i div 4. NV och på fredagskvällen återtog man serieledningen efter en stark 3-0 vinst mot Vrigstads IF.

Nykomlingen Hallby FK fortsätter att visa styrka i Div 4. NV och på fredagskvällen besegrade man Vrigstads IF med 3-0. I och med vinsten fick man också revansch för 1-0 förlusten hemma tidigare i vår.

JunaSporten fick några ord med lagkapten Jonathan Tekle, som dessutom var den som satte ledningsmålet och visade vägen till vinsten.

Om du sammanfattar matchen kort Jonathan?

— Jag tycker att vi fortsätter på vår inslagna väg, där vi går ut hårt, ligger tight i positionerna och får till snabba omställningar. I och med detta får vi tryck på dem i början. Vi skapar en del, men får inte utdelning. Sedan får vi en liten dip där spelet svänger lite, men vi får en straff och efter det tycker jag att vi får kontroll på dem. De får inte igång sitt eget spel och börjar i stället att slå långa bollar.

Ledningsmålet kom till på straff och du satte den säkert. Hur kändes det?

— Det var den andra matchen som jag fick förtroendet i att lägga en straff, så det var kul att sätta dit en balja. 

Vad var det som gjorde att ni vann?

— Vi är konsekventa i försvarsspelet, vilket ger möjlighet att spela bollen genom laget och därigenom skapa chanser. Vi har duktiga yngre spelare som är intensiva och hugger på det mesta. Stressar motståndarna helt enkelt. Idag hade vi dessutom ett nytt mittfält där Jonathan Kentsson och Alfred Blomgren spelade riktigt stort och ska ha stor cred för gårdagens vinst. De är inte mittfältare i vanliga fall, så de gjorde det bra och låg rätt i positionerna och stod för flera fina framspelningar som skapade chanser.

Åtta raka vinster. Hade ni trott detta när serien startade?

— När vi satt på upptaktsträffen kände vi redan då att vi hade ett gott självförtroende, men samtidigt visste vi att vi måste vara realistiska. Speciellt som nykomlingar. Vi hade inte trott att vi skulle ta tre raka mot topplagen, men det är ett resultat av att alla kommer på träning, vet sin uppgift och framför allt jobbar för laget.

Hur ska ni upprätthålla det fina spel ni har hittills även efter uppehållet?

— Nä, men vi ska fortsätta på den inslagna vägen. Fortsätta att vara konsekventa. Vi vet att det kan bli tufft, men samtidigt ska det vara svårt att möta oss. Vi vet att det kommer att krävas mycket av oss.

Till sist Jonathan, vad längtar du mest efter nu?

— Det är både att vila kroppen och att spela mycket golf. 

Vi tackar Jonathan Tekle för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar fortsatt lycka till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.