Hem Ishockey SHL Intressanta nyförvärv i HV71

Intressanta nyförvärv i HV71

70
0
David Gustafsson HV71. Foto: Marcus Vilson

Flera betydelsefulla spelare har lämnat HV71 efter säsongen, men man har lyckats att kompensera detta med intressanta nyförvärv. Här är läget i HV71 just nu.

Sebastian Wännström, Felix Sandström, Martin Fehérváry, Mikko Lehtonen, Anton Bengtsson, Robin Figren, Isac Brännström, Kristofer Berglund, Andreas Thuresson, Alexander Ytterell, Mattias Tedenby och Markus Ljungh har samtliga lämnat HV71 för att fortsätta sina respektive karriärer i andra klubbar.

Dessa har varit nyckelspelare i HV71 och stått för en stark produktivitet. Frågan är hur firma Hult och Davidsson skulle kunnat kompensera dessa spelarförluster på bästa vis. Som det ser ut just nu, verkar det som att man har eller i alla fall är på god väg att finna de ersättare.

Linus Sandin, Johannes Kinnvall, Eric Martinsson, Anthony Camara, Jesper Williamsson, Axel Holmström, Emil Johansson och Linus Fröberg har samtliga kritat på för HV71 och känslan är att de kommer att sätta sin prägel.

Eric Martinsson är en snabb och passningssäker back med en hög arbetsmoral. Något som just HV71 fått känna på vid tidigare drabbningar med Växjö Lakers. Nu återvänder Eric till svensk hockey efter att ha varit utomlands ett år.

Jesper Williamsson är HV-produkten som lämnade HV71 2015/17 för spel med Rögle BK. Efter fyra säsonger i skåneklubben väljer nu Jesper att återvända till HV71. Jesper är ingen direkt poängproducerande back, men han jobbar enormt hårt och har en skarp blick för spelet. Dessutom har han ett enormt hjärta för klubbmärket.

Emil Johansson är likt Williamsson egen produkt och även han återvänder till moderklubben efter att ha varit utomlands. Närmare bestämt Providence Bruins i AHL. Emil lämnade HV71 2016/17 för spel i Djurgården för att senare åka över till USA och Boston. Efter 124 matcher och totalt 21 poäng i Providence Bruins är nu Emil tillbaka i HV71. Han är en snabb, teknisk, passningssäker och placeringssäker back som kan producera poäng och dessutom ge sina lagkamrater utrymme.

Anthony Camara, Axel Holmström, Linus Fröberg, Linus Sandin och Johannes Kinnvall är samtliga spelare som stått för starka insatser i sina respektive lag och känslan är att de kommer att bli nyttiga för Jönköpingsklubben.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.