Hallby IF Toni Duras. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Hallby FK hade en lyckad kväll då man besegrade Ölmstads IS på bortaplan med hela 6-1 och i och med vinsten klev man upp som ny serieledare. — Det känns riktigt gott att vi vinner, säger Mikael Pettersson, tränare Hallby.

Nykomlingen Hallby FK är nya serieledare i Div 4. NV efter att man besegrade Ölmstads IS på bortaplan på torsdagskvällen med hela 6-1. Det blev dock inte riktigt så enkelt som de stora siffrorna beskriver, utan Hallby fick slita för poängen. Tränare Mikael Pettersson summerar:

— Det känns riktigt gott att vi vinner och stänker dit ett par baljor. Segern satt hårdare åt än resultatet visar, men vi är starka nu. Vi lånar gärna första platsen och sätter press på övriga lag. Halva serien är spelad för oss och den har vi gjort bra.

Visst är det så. Hallby startade inledningsvis trevande, men man har anpassat sig snabbt till det högre tempot. Vilket är en viktig del i att kunna mäta sig med övriga lag. Att man nu, trots en match mer spelad, tagit över topplaceringen är ett bevis på den stora anpassningen man lyckats med.

Målskyttar för Hallby var Christoffer Frisenette-Fich som stod för ett hattrick, mittfältsgeneralen Toni Duras som nätade två gånger om och Jesper Karvik.

Närmast väntar Visingsö AIS borta för serieledaren den 19 juni.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.