Hallby firar efter att ha gjort mål. Foto: Marcus Vilson / Swe Press Photo

Nykomlingen Hallby FK ångar på i Div 4. NV och på tisdagskvällen kom tredje raka vinsten mot ett topplag – serieledaren Gislaveds IS.

Hallby FK är nykomling i Div 4. NV, men under de senaste tre matcherna, samtliga mot topplagen, har man visat upp ett spel tvärtom som nykomling. På tisdagskvällen besegrades serieledaren Gislaveds IS med 2-1 efter att man återigen agerat disciplinerat i defensiven. Vinsten förde dessutom Hallby upp på en fin tredje plats i tabellen.

Tränare Mikael Pettersson ser ut att ha fått ordning på det defensiva spelet och så här kommenterar han varför Hallby just nu är så starka:

— Lagandan där alla jobbar tillsammans. Vi har en otrolig defensiv just nu där motståndarna får jättesvårt att hitta igenom. Trots de bra resultaten nu, så har vi haft jätteproblem att få ihop ett lag till varje match. Skador, avstängningar o studentfirande.

Trots detta visar Hallby upp ett fantastiskt spel och bland annat har man ett gäng lovande spelare från bland annat årskullarna -00 och -03. Bland dessa finner vi Filip Frisenette Fich som fått en del speltid och gjort det riktigt bra.

Hallby går en ljus framtid till mötes och inte minst märks detta i de yngre årskullarna, där spelare från -00 och -03 varit med innan och dessutom tränar extra med A-laget. Man har dessutom ett jättebra samarbete med just dessa årskullar, vilket bådar gott för framtiden, säger Mikael Pettersson.

Närmast väntar tabelljumbon Bredaryd Land IK hemma på Skandiamäklarna IP kommande lördag kl. 14.00 för topplaget Hallby.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.