Hallby FK Toni Duras under matchen mot Waggeryds IK. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Hallby FK hakar på Top 4 i Div 4. NV efter att man besegrat Waggeryds IK på onsdagskvällen med 1-0. Segerskytt blev Fredrik Jansson.

Hallby FK är nykomlingar i Div 4. NV, men man ser ut som allt annat än just nykomlingar. På onsdagskvällen tog man sin andra raka vinst när tabelltvåan Waggeryds IK besegrades hemma på Skandiamäklarna IP med uddamålet 1-0, efter att Fredrik Jansson i matchminut 10 petat in ledningsmålet som skulle visa sig vara vinstmålet.

Hallby fick spela försvarsspel större delen av tillställningen då gästerna stod för det största bollinnehavet och man gjorde det disciplinerat. Lagkapten och tillika backgeneralen Jonathan Tekle styrde sin defensiva linje med stor pondus och gjorde det svårt för Waggeryd att skapa de riktigt heta möjligheterna. Patrick Freijd som återigen vaktade målet stod återigen för en fin insats.

Hallbys mittfältsgeneral, Toni Duras, stod återigen för en stabil insats på mittfältet och var inblandad i en hel del. Att han är viktig för sitt lag märktes tydligt i toppmötet. Vunna man-mot-man situationer och ett fantastiskt defensivt arbete av den stabile mittfältaren, hjälpte Hallby till en viktig tre-poängare.

Närmast väntar serieledaren Gislaveds IS borta den 4 maj för nykomlingen. Ska det bli tredje raka vinsten mot ett favorittippat lag?

Matchbilder finner ni på Swe Press Photo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.