Daniel Unosson och Simon Lööf Mullsjö AIS. Foto: mullsjoais.se

Efter att norska landslagsmålvakten Markus Jelsnes vänt hemåt till Norge så har Mullsjö AIS förlängt med Jonathan Larsson. Nu är också ytterligare en målvakt klar för västgötaklubben. Det rör sig om allsvenska Craftstadens 27-åriga Simon Lööf. – En storväxt målvakt som vi tror mycket på, säger sportgruppens Daniel Unoson.

 Lööf kom till allsvenskan och Oskarshamnslaget för två år sedan. Då hade han huserat i division två med Vetlanda. Så det är en med innebandymått mätt ganska sen debut i de högre divisionerna smålänningen gör.

– Han är fortfarande ung och har många år kvar om han vill men samtidigt har han skaffat sig bra med erfarenhet bakom tröjan och passar bra in i vår åldersstruktur, fortsätter Unoson i klubbens pressmeddelande.

 Huvudpersonen själv ser såklart mycket framemot att få testa spel i Svenska Superligan.

– Det känns stort och inspirerande att få komma till en klubb som Mullsjö och nu är jag bara sugen på att sätta igång.

Lööf är en lång och placeringssäker målvakt som är följsam och trivs i lägen när det är en mot en. Att han inte spelat i Superligan innan är han inte orolig för.

– Jag tror att steget till SSL kommer vara ganska stort nu i början men det går förhoppningsvis jobba sig in i det för att vara helt redo till hösten när seriematcherna börjar. Allt lär såklart skruvas upp ett snäpp, såväl intensitet på träningar som matchtempo och inramning, avslutar Lööf.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.