Habo IF - Hallby FK. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Hallby FK gästade på fredagskvällen Slättens IP i Habo för match mot Habo IF i den femte omgången av Div. 4 NV och det blev en tät tillställning där Hallby till sist kunde gå segrande ur striden med 2-0.

Nykomlingen i Div. 4 NV, Hallby FK tog tre viktiga poäng när man besegrade Habo IF på Slättens IP i Habo under fredagskvällen, men det skulle sitta hårt inne.

Den först halvleken bjöd på ett inte alltför ordnat spel och där lagen i princip turades om att skapa möjligheter. Båda lagen hade var sitt mål inne, men dessa dömdes bort för offside. Den första halvleken slutade mållös.

Habo IF – Hallby FK. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

I den andra halvleken kom Hallby ut och agerade som ett helt annat lag. Man tog tag i taktpinnen och stängde av på mittplan, vilket i sig kunde skapa snabba spelvändningar som ställde till det för hemmaförsvaret.

Det skulle göras mål också och det var Hallby som stod för dessa. Först fick Christofer Frisenette-Fich på ett kanonskott som satt stenhårt bakom den annars utmärkte Karl Junelind i hemmamålet. Habo sökte få till möjligheter, men Hallby var för starka och i slutet av matchen kunde gästerna sätta 2-0 genom Filip Frisenette-Fich (lillebror till Christofer).

Habo IF – Hallby FK. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Tre alltså mycket viktiga poäng till nykomlingen Hallby som därmed klev till femte plats i tabellen. Närmast väntar Bankeryds SK hemma på Skandiamäklarna IP för Hallby den 17 maj. För Habo IF väntar Kulltorps GoIF på Liavallen den 17 maj.

Bilder från matchen finner ni på Swe Press Photo.

Läs mer från Div. 4 NV på Andrabollen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.