Hovslätts IK firar efter att ha gjort mål mot Nykvarns IBF Ungdom under kvalet. Foto: Marcus Vilson

Hovslätts IK var snubblande nära att ta sig upp i Allsvenskan i innebandy, men trots ett starkt playoff skulle man till sist falla i den sista matchen. Nu har det gått en tid och vi lyssnade med tränare Fredrik Friberg om hans tankar om säsongen, tappet av Daniel Stenmarker och spelare samt det rutinerade nyförvärvet.

Nu har det gått en tid efter kvalet. Ni var väldigt nära att ta steget upp i Allsvenskan, men det satt hårt in i det sista. Hur har tankarna gått efter detta?

— Självklart var det tungt ett tag efter att vi åkte ut mot Nykvarn. Det som kändes extra tungt, var att jag kände att vi verkligen borde vunnit hemmamatchen i kvalet om man ser till matchbilden. Det är små marginaler och Nykvarn gick upp välförtjänt då de både vann grundserien och kvalspelet.

Om du summerar säsongen som gick. Hur skulle den summeringen se ut?

— Vi började säsongen förvånansvärt bra spelmässigt under träningsmatcherna, medan jag inte känner att vi kom upp i samma nivå under inledningen av serien trots att vi vann matcher. Vi hade sedan en liten dipp rent poängmässigt på ett par omgångar, innan jag tycker att vi växlar upp igen under andra halvan av serien och lyckades med små marginaler ta oss till kvalspelet där Nykvarn som sagt blev för tuffa. Med vår unga trupp så var det givetvis en nyttig erfarenhet att få spela kvalmatcherna. Totalt sett gör vi en bra säsong i en tuff och jämn serie, men jag är inte nöjd om jag blickar tillbaka. Snarare motiverad och hungrig över att få ta upp Hovslätt i allsvenskan.

Har du/ni börjat att planera inför kommande säsong?

— Absolut så har vi börjat planeringen inför säsongen. Inom kort drar försäsongen igång där vi likt tidigare kommer att köra innebandy, löp och fysträning.

Daniel Stenmarker har lämnat för JIK. Adam Fransson blir kvar, men i en annan roll i klubben. Risken finns att det blir nya kollegor till dig. Hur påverkar det dig?

— Först och främst är det tråkigt att Daniel har lämnat samtidigt som jag önskar han stort lycka till i JIKs damer. Daniel är en oerhört duktig tränare och fin människa som jag gärna hade jobbat vidare med i Hovslätt. Givetvis bidrar detta till att vi måste fylla luckan efter Daniel, vi får se vad som dyker upp framöver. Jag är van vid under mina säsonger i Hovslätt att jag har fått in nya ledarkollegor så det är inget som påverkar mig särskilt mycket.

Leo Olsson och Wille Knuthas har lämnat för Mullsjö AIS och Jakob Andersson till Månsarp. Ni tappar i dessa er interna skyttekung, backtalang och rutin. Hur ska ni ersätta dessa?

— Det kommer att bli svårt att ersätta dessa, däremot är det väl tre spelare som jag har räknat med att tappa och förhoppningsvis kommer vi att hitta rätt spelare som kan bidra till att vi tar nästa steg.

Ni får en rutinerad herre i Kim Högdahl. I en intervju på Hovslätts hemsida på frågan om han känner någon i laget sa han: —”det blir helt nya bekantskaper men det ska nog gå bra.” Hur ska ni få honom att komma in i laget på bästa vis?

— Med den gruppen vi har kommer det att bli lätt för Kim att komma in i laget, som tidigare nämnt stundar försäsongen vilket såklart blir ett smidigt sätt för Kim att lära känna resten av truppen.

Han är en rutinerad spelare som närmast kommer från spel i Salem. Vad hoppas du på att han ska bidra med?

— Självklart så kommer han att bidra med rutin då han spelat i Salem i många säsonger och har mycket erfarenhet från kval till SSL och mängder med matcher i allsvenskan.

Till sist Fredrik. Vad längtar du mest efter nu?

— Innebandyn är ju alltid något man hinner längta efter under dessa månader men framförallt är det en stundande semester och Greklands-resa som jag ser mest fram emot.

Vi tackar Fredrik för att han tog sig tid att svara på våra frågor och önskar honom och Hovslätt lycka till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.