Foto: Pixabay

Hockey – VM i Slovakien är bara fyra dagar bort och med den börjar frågorna att hopa sig allt mer. Vem vinner VM? Ska Sverige lyckas att försvara sitt guld? Får vi se något genombrott? Vilket lag floppar? Vilket lag överraskar? Här ska vi försöka att analysera de två grupperna och vi startar med Grupp A.

Grupp A innehåller Kanada, USA, Finland, Tyskland, Slovakien, Danmark, Frankrike och Storbritannien. Vid en första anblick är känslan att i den ordning som nationerna står, kommer också gruppen att sluta.Men det är inte alltid så enkelt att förutsäga.

Kanada är givetvis storfavorit att vinna Grupp A, men man får en ordentlig utmaning av både USA och Finland. Kanadas trupp kan skrämma de flesta lag och det med all rätt, men man ska samtidigt komma ihåg att det gäller att få spelet att stämma. Vi har sett det innan och det kommer att ské många gånger till, att de kanske lite sämre lagen får till en ordentlig skräll.

Det går inte att peka ut enskilda spelare i Kanadas lag, utan det är en fantastisk stjärnfylld trupp som Headcoach Alain Vigneault kommer med och i takt med att lagen åker ut i Stanley Cup-slutspelet, kommer truppen troligast att fyllas på med än mer stjärnor. Klart är att Kanada står som skyhöga favoriter.

USA har verkligen inget dåligt lag de heller. Även här får vi möjligheten att se ett fantastiskt stjärnfyllt lag som garanterat kommer att utmana om guldet. Vem av USA och Kanada som tar hem gruppsegern kommer att avgöras när lagen drabbar samman den 21 maj i Steel Arena. Den stora överraskningen i USA:s lag, är dock den unge och talangfulle målvakten Cayden Primeau som gjorde så pass bra ifrån sig under Junior-VM att han nu får chansen i A-VM.

Finland har ett bra lag, men inte så pass bra att man kommer att kunna utmana fullt ut. Vi har visserligen sett dem göra det förut och den berömda finska sisun kan ställa till det för de flesta lag. Dock känns inte Finland lika starka i år.

Slovakien kan i mån som hemmanation bäras fram av den extatiska hemmapubliken. När VM senast spelades i Slovakien stod man för ett starkt mästerskap och detta mycket tack vare sina hängivna fans. Men denna gång kommer man inte att räcka till.

Tyskland, Danmark, Storbritannien och Frankrike kommer tyvärr att bli de som blir ”slagpåsarna” i Grupp A. Tyskland kan eventuellt ställa till det, det har vi sett tidigare och man är också det lag som kommer att slåss om slutspelsplats tillsammans med Slovakien.

Inledande matcher Grupp A:

10 maj Finland vs Kanada
10 maj USA vs Slovakien
11 maj Danmark vs Frankrike
11 maj Tyskland vs Storbritannien

Se hela spelschemat samt fler artiklar här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.