Mullsjö AIS assisterande tränare Johan Kihlblom under semifinal 2 mot IBF Falun. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Det blev ingen rolig semifinal 3 för Mullsjö AIS när man gästade Jalas Arena för mötet med IBF Falun, men redan i morgon tisdag har västgöta-laget siktet inställt på revansch då semifinal 4 ska avgöras i Nyhemshallen i Mullsjö.

Efter storsegern hemma i den andra semifinalen, fick Mullsjö se sig besegrade med stora siffror i det tredje mötet i Jalas Arena i Falun. I morgon tisdag har Mullsjö möjligheten att kvittera matchserien och vi tog pulsen på assisterande tränare Johan Kihlblom inför mötet.

Efter att ha vunnit stort hemma, blev det i princip omvänt i Jalas Arena i semifinal 3. Vad hände?

— Jag tycker att vi startade matchen bra, men blev hårt straffade i första halvan av matchen. Andra halvan kan dom spela på sin ledning medan vi får chansa lite, där det tyvärr rann iväg istället för att vi fick något att gå på.

Hur går tankarna inför tisdagens möte hemma i Nyhemshallen?

— Att det ska bli oerhört roligt att få chansen till revansch hemma i Nyhem. Hemma känner vi oss starka och vi går in i matchen med gott självförtroende.

Vad förväntar du/ni er för matchbild?

— Matchbilden kommer väl likna de tidigare i serien, ett hemmalag som har lite mer boll och ett bortalag som försöker spela disciplinerat och straffa motståndarna.

Det har varit en del känslor inledningsvis. Hur ska ni göra för att behålla lugnet?

— Vi gillar när det blir känslor, så det är inget vi vill undvika. För oss handlar det om att få puls och fart i matchen, men givetvis göra det på ett systematiskt och tålmodigt sätt.

Läget i truppen?

— Det är bra tycker jag, vi känns starka.

Kvitterar ni matchserien?

— Absolut, det tror vi starkt på.

Vi tackar Johan Kihlblom för att han tog sig tid att svara på frågorna och önskar lycka till i semifinal 4. Matchen startar kl. 19.00 i Nyhemshallen i Mullsjö.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.