Mullsjö AIS firar efter mål i Semifinal 2 mot IBF Falun. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Mullsjö AIS stod för ett starkt spel i torsdagens semifinal 2 hemma i Nyhemshallen då man besegrade storfavoriten IBF Falun med hela 8-3. I och med vinsten kvitterade man nu semifinalenserien.

Intensitet, aggressivitet, punktmarkering och ett starkt defensivt spel var seger-receptet för Mullsjö AIS på torsdagskvällen när man besegrade IBF Falun hemma i Nyhemshallen. Falun räknas som en av de absoluta favoriterna att vinna SM-guldet, men igår såg dalalaget ut som allt annat än favoriter. Detta tack vare Mullsjös starka spel. Mullsjö var smarta och punktmarkerade bland annat Alexander Galante Carlström, Emil Johansson, Rasmus Enström och Tomas Holmgren och lät dem inte komma till alltför många lägen. Nu spelar det dock ingen roll att två av dem gjorde mål.

Blue Farmers skapade stämning inför Semifinal 2 mellan Mullsjö AIS – IBF Falun. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Enormt tryck

Hemmalagets supporters Blue Farmers var en av anledningarna till vinsten denna kväll, då man bar fram laget i samtliga perioder och inför matchen skapade man en fantastisk inramning då spelarna sprang in på planen. Något man inom innebandy-Sverige är kända för. Kanske var det just detta som gav hemmalaget den lilla extra energin som behövdes.

Mullsjö AIS Markus Jelsnes stod för flera viktiga räddningar i Semifinal 2 mot IBF Falun. Foto: Marcus Vilson

Markus Jelsnes

Mullsjös norske målvakt Markus Jelsnes spelade stor roll i vinsten. Vid flera tillfällen gjorde han sig stor och stod för flera avgörande räddningar. Han visade upp ett lugn i målet vilket gjorde att hans lag kunde spela avslappnat.

Kan gå hela vägen

Det spel som Mullsjö AIS visade upp under semifinal 2 kan bära dem långt, men då gäller det att man fortsätter att hålla samma intensiva aggressivitet även på bortaplan. I gårdagens möte visade laget från det lilla samhället att man är att räkna med och känslan är att semifinalserien kan bli lång. Att Rickard Eriksson sedan skrev på ett nytt två-årskontrakt strax innan matchstart blir en fortsatt viktig nyckel.

Matchbilder hittar ni på Swe Press Photo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.