HV71:s supportrar Northbanks med ett mäktigt tifo. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

HV71 är långt ifrån uträknade i slutspelet och under måndagen visade man stor karaktär när man besegrade rivalen Färjestad BK med hela 5-3. Kanske var det just det fantastiska tifot från Northbanks Supporters som gav extra energi.

Styrka, smarthet, intensitet, defensivt fokus, tillvaratagande på chanserna samt en liten gnutta tur var ingredienserna när HV71 besegrade Färjestad BK i den sjätte kvartsfinalen på måndagskvällen och därmed tvingade fram en sjunde och direkt avgörande match. Ett extra plus i kanten var junioren Max Wennlunds mål och vilda glädje när pucken satt snyggt välplacerat i Markus Svenssons högra stolpe. Dessutom fick vi se ett fantastiskt tifo från HV71:s supportrar Northbanks.

HV71:s Max Wennlund jublar efter att ha gjort mål. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

HV71 fick en mardrömsstart efter att Färjestad tagit ledningen genom Sebastian Erixon efter bara 1:20 spelat, men man gick inte ned sig för det. I stället tog man tag i spelet och visade att denna match skulle man bara vinna. Lagen följdes åt målmässigt fram till 02:10 spelat av den tredje perioden när Didrik Strömberg hittade rätt bakom Markus Svensson från blålinjen. Hemmalaget stängde sedan igen, trots en hel del Färjestad-chanser, och Anton Bengtsson satte sedan 5-3 i öppen kasse.

Den sjunde och avgörande matchen spelas i Löfbergs Arena i Karlstad i morgon onsdag med start kl. 19.00

Bilder från den sjätte kvartsfinalen finner ni på Swe Press Photo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.