Hovslätts IK i mitten. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Hovslätts IK förlorade den första kvalmatchen till Allsvenskan mot Nykvarn, men redan i morgon onsdag väntar ny drabbning lagen emellan och det är ett revanschsuget gäng som ska vända till vinst. Vi pratade med tränare Fredrik Friberg om hans tankar inför avgörandet.

Det blev en jämn tillställning senast, men tyvärr fick ni se er besegrade med 4-2 efter en liten sämre andra period. Om du själv sammanfattar matchen kort?

— Jag tycker att vi är stabila i båda riktningar under de första 24 minuterna. Vi leder med 1-0 och har två kanonlägen i början på andra innan dem får in sin kvittering och även gör ytterligare två snabba efter det. Vi får jaga resten av matchen och de lyckas spela på sin ledning.

Nu väntar ett möte hemma mot Nykvarn. Vad ska ni göra annorlunda för att besegra dem?

— Först och främst vet vi att vi är starka i D-hallen på hemmaplan. Vi måste upp ett par snäpp, framförallt i spelet med boll, då vet vi att matchserien kommer att gå till tre matcher.

Vad tar ni med er från mötet borta?

— Vi tar med oss att vi startar matchen helt okej och att det är Nykvarn som ser ängsliga ut. Vi har även diskuterat de punkter som vi måste göra bättre för att vinna matchen på hemmaplan.

Hur går tankarna i laget?

— Nu har alla fått känna på en kvalmatch och som jag nämnde tidigare är vi starka i d-hallen där vi tog 24 poäng på 10 hemmamatcher under serien.

Matchen startar kl. 20.00 i Idrottshusets D-Hall i morgon onsdag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.