Jönköping Spartans och JunaSportens krönikör Jacob Wesslén. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

JunaSporten presenterar stolt sin nya krönikör Jacob Wesslén, till vardags amerikansk footballspelare i Jönköping Spartans som nu också väljer att ansluta sig som krönikör för JunaSporten.

Jacob Wesslén är en rutinerad footballspelare med bland annat erfarenhet från Superserien och med sin erfarenhet från planen samt ur sitt eget spelar/coach-perspektiv kommer han att skriva om amerikansk football på JunaSporten.

Varmt välkommen till JunaSporten Jacob. Vad var det som fick dig att ansöka till oss?

— Amerikansk fotboll är inte en så välkänd sport i Sverige och det varierar ibland hur mycket synlighet sporten får i media och tidningar. Men, något som man inte får läsa mycket om är just hur sporten upplevs från insidan. Så jag såg nu möjligheten att få berätta hur det är att vara en amerikansk fotbollsspelare i Sverige.

Vad kommer man som läsare att få ta del av i dina artiklar?

— Främst så kommer läsare få följa med mig under säsongen med Jönköping Spartans och vår utmaning att spela i den nystartade serien Superettan. Vad händer på våra träningar? Hur förbereder vi oss inför matcher med mera. Jag kommer även bland annat berätta om mina erfarenheter från mina tidigare år i Örebro Black Knights. Jag kommer helt enkelt ge läsaren en spelares perspektiv hur det är att spela amerikansk fotboll i Sverige.

Du spelar till vardags i Jönköping Spartans. På vilket vis kommer du med din egen erfarenhet som spelare att använda detta i dina artiklar?

— Jag har fått uppleva det mesta man kan som amerikansk fotbollsspelare i Sverige. Jag har spelat i de flesta typer av åldersgrupper, nivåer, och situationer och känner att jag kan ge läsaren en bra inblick hur Amerikansk fotboll fungerar i Sverige. Mitt mål är att skapa mer intresse för Amerikansk fotboll för de som ser på utifrån genom mina artiklar. Samtidigt hoppas jag att mina fotbollskamrater i Sverige uppskattar att jag gör dessa typer av artiklar och att jag representerar sporten rättvist.

JunaSporten hälsar Jacob varmt välkommen och ser fram emot ett fantastiskt samarbete.

Läs även JunaSportens intervju tidigare med Jacob här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.