Emil Kihlblom Mullsjö AIS. Foto: Richard Axell / mullsjoais.se

Johan Kihlblom kommer göra huvudtränare Andreas Elf sällskap och lämnar herrlagets ledarstab efter säsongen. – Jag kommer ge allt jag kan när vi nu kliver in i slutspelet. Vi ska göra Mullsjö AIS bästa resultat någonsin, säger Johan Kihlblom.

Kihlblom som assisterat både Mikael Hill och Elf under sina fem år som assisterande tränare för Mullsjö AIS i Svenska Superligan. Sedan tidigare letar Mullsjö letar en ny ledarlösning och Kihlbloms fokus blir nu att avsluta på bästa sätt.

– Jag kommer ge allt jag kan när vi nu kliver in i slutspelet. Vi ska göra Mullsjö AIS bästa resultat någonsin, säger Johan Kihlblom i klubbens pressmeddelande.

Johan Kihlblom som har Mullsjö AIS som moderförening har en lång historia i klubben trots sin ringa ålder, både som spelare men framförallt som ledare. Han började tidigt träna pojkar födda -94 och var med och bärgade föreningens hittills enda SM-guld, då för pojkar 16. Hjärtat klappar hårt för moderföreningen och det är givetvis med vemod som han kliver av.

– Jag kommer sakna vår fantastiska publik. Framförallt hemma i Nyhemshallen men även vid många bortamatcher. De visar en enorm kärlek till oss och klubben, säger Kihlblom.

Emil Kihlblom Mullsjö AIS. Foto: Richard Axell / mullsjoais.se

Kihlbloms fem säsonger i ledarstaben har inneburit en resa mot toppen, utvecklad spelidé och tre SM-bronsmedaljer. Innevarande säsong blir Mullsjö AIS bästa i historien poängmässigt och Johan är nöjd med hur laget spelar innebandy.

– Det har varit ett stort privilegium att få träna moderklubben under så många år. Jag är stolt över den vägen vi i ledarstaben valt att gå. Vi har spelat en attraktiv och vägvinnande innebandy, säger Kihlblom.

Daniel Unoson i Mullsjö AIS sportgrupp menar på att Kihlblom haft stor betydelse för föreningen under lång period.

– Johan har med sitt engagemang, hjärta och kunskap betytt oerhört mycket för föreningen. Han har skördat framgångar med ungdomslag och juniorlag innan han klev upp till herrlaget. Vi är mycket nöjda med hans insatser och han kommer alltid vara en del av MAIS-familjen. Vi ser gärna Johan i föreningen även i framtiden, säger Unoson.

Arbetet kring en ny ledarstab har varit igång under ett par månader. En ny lösning finns inte färdig men förhandlingarna är långt gångna.

– Arvet förpliktar. Vi har en god idé vad som krävs för att bygga vidare och hoppas kunna presentera en ny ledarstab i närtid, avslutar Daniel Unoson.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.