Hovslätts IK - Linköping FBC tidigare under säsongen. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Hovslätts IK gästade på tidig söndagseftermiddag Linköping FBC för match i Div. 1 Mellersta Svealand och det blev som väntat en tät tillställning där Hovslätt till slut föll med uddamålet 11-10.

Endast tre omgångar återstod av Div. 1 Mellersta Svealand när Hovslätts IK gästade Linköping FBC för en tidig söndagsmatch och det blev som väntat en riktig rysare  mellan de två kombattanterna.

Hemmalaget startade matchen allra piggast, men Hovslätt ville annat och tog över taktpinnen och som mest hade man en tremåls-ledning i de två första perioderna. Hovslätt spelade smart, hade disciplin i defensiven och framför allt tog man vara på möjligheterna.

Den tredje perioden blev en riktigt nervkittlare och hemmalaget började att knappa in gästernas ledning. Hovslätt började att se nervösa ut i sitt spel och efter ett par individuella misstag hade Linköping kommit ikapp. Med 01:40 kvar av perioden gav Linus Martinsson gästerna ledning med 10-9, men med 18 sekunder kvar kvitterade Felix Forslund och matchen gick till förlängning.

Hovslätt fick en möjlighet att avgöra i förlängningen när man fick spela med en man mer. Victor Ylenfors hade två fina möjligheter, men bollen gick strax utanför kassen. Marcus Hamrin fick ett friläge, men hemma-keepern sträckte ut och var följsam. I stället skulle Max Johnson få på ett stenhårt skott bakom Johannes Lindblad i Hovslätts kasse och uddamåls-förlusten var ett faktum.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.