Hem Ishockey HV71 föll – Men spelet ger mersmak

HV71 föll – Men spelet ger mersmak

17
0
HV71 - Djurgården Hockey. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

HV71 föll tungt mot Djurgården på lördagskvällen med uddamålet (3-2) och det var lagets fjärde raka förlust.

Nej, det vill sig inte riktigt för HV71 just nu. På lördagskvällen åkte man på sin fjärde raka förlust, trots att man var nära att ta igen tremåls-underläge. Gästerna Djurgården skapade sig en tremåls-ledning i den första perioden och känslan var att detta kanske skulle rinna iväg.

Men HV71 visade att den första perioden var en olycksalig akt och i andra perioden kom man ut och visade att man skulle bli att räkna med i matchen. Man började skapa chanser, åka skridskor, stabilisera det defensiva spelet och passningarna började sitta på klubbladen. Mattias Tedenby var en av nyckelspelarna som tog sitt ansvar och visade vägen genom att konstant oroa gästernas defensiva del. Simon Önerud kvitterade snyggt efter ett fint flippass av forne Djurgårds-spelaren Markus Ljungh, men närmare än en reducering kom man inte denna period.

HV71 fortsatte att trumma på i den tredje perioden och när David Gustafsson reducerade än en gång, fick vi lite nerv i matchen. Mikko Lehtonen hade en puck inne, men målet dömdes bort. Hemmalaget lät sig inte nedslås och man fortsatte att trycka tillbaka gästerna. Men trots ett starkt tryck mot gästernas kasse, lyckades man inte få till kvitteringen och man föll till slut med uddamålet 3-2.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.