Hem Ishockey Första förlusten för HV71 mot derbyrivalen

Första förlusten för HV71 mot derbyrivalen

15
0
HV71 - Växjö Lakers i Kinnarps Arena tidigare under säsongen 2018/19. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

HV71 och Växjö Lakers drabbade på lördagskvällen samman i Vida Arena i Växjö i det fjärde och sista rivalmötet under grundserien och det var Växjö som skulle gå segrande ur striden med 3-2.

Intensiv första akt

Den första perioden bjöd på ett intensivt och fysiskt spel mellan de två rivalerna och det small ordentligt i varenda närkamp. Växjö pressade HV71 i deras egen zon och det gjorde det svårt för gästerna att få till några direkta uppspel. De gånger man kom in i Växjös zon hade man svårt att få till några farligheter. Det skulle dröja till 12 minuter spelat innan Anton Bengtsson kunde få till HV71:s första avslut mot Viktor Fasth och det blev dessutom till en fin möjlighet.

Noterbart i den första perioden var att inget av lagen såg ut att vilja få till avbrott, utan man ville spela och därför fick vi se en hel del långa spelsekvenser. Det skulle komma ett mål och det var ett insläng från Arvid Lundberg efter 15:02 som gav hemmalaget ledningen. HV71 fick i slutminuterna en möjlighet att kvittera i numerärt överläge, men man fick inte till det.

— Det är superkul att spela och det är bra fart och två fantastiska klackar, men vi ska steppa upp. Vi ska fortsätta att ligga nära deras snabba forwards – Arvid Lundberg, Växjö Lakers

Övertag Växjö

HV71 åkte tidigt på en utvisning i den andra perioden och ett redan taggat hemmalag fick möjligheten att öka på ledningen. David Bernhard gillade detta och utnyttjade situationen genom att pricka 2-0 bakom Jonas Gunnarsson efter 23:19. Mattias Tedenby fick strax därefter en fin möjlighet när han klev mellan två bevakare, men i avslutet fick han ett slag på klubban och kom ur balans. Han skulle dock få sin revansch efter 30:55 då han prickade in reduceringspucken i numerärt överläge. I slutminuterna fick vi se lite känslor när Oscar Sundh visades ut för tripping, vilket fick Daniel Rahimi att söka få tag på Sundh. Växjö vann de flesta enmans-duellerna och man tillbringade också mest tid i HV71:s zon. Mycket tack vare sina snabba spelvändningar i mittzonen.

— Man försöker göra allt för att väcka laget. Vi måste våga hålla i pucken. Vi kastar bort den alldeles för mycket. Kan vi göra det får vi större ytor där ute – Mattias Tedenby, HV71

Spännande avslut

Intensiteten höll i sig i den tredje perioden och HV71 spelade upp sig inledningsvis. Mattias Tedenby skapade en fin möjligheten pucken gick utanför Fasths kasse. HV:s nyfunna tempo kom dock av sig när Anton Bengtsson visades ut och hemmalaget fick en möjlighet i numerärt överläge. Janne Pesonen prickade in 3-1 efter endast 37 sekunder i powerplay bakom en skymd Gunnarsson. Samme Pesonen skulle strax därefter bli utvisad för hög klubba och det gav HV71 en möjlighet att reducera i numerärt överläge. Trots ett ganska bra powerplay gick det inte snabbt nog i passningsspelet.

HV71 spelade återigen upp sig och jagade ett reduceringsmål, men Växjö kontrollerade tillställningen bra. David Gustafsson fick ett kanonläge, men Viktor Fasth stod rätt placerad. Till slut skulle reduceringen komma genom Anton Bengtsson när han skyfflade in pucken efter att pucken flippats från Sebastian Wännström. Jonas Gunnarsson lämnade kassen med ca minuten kvar och HV71 satsade på en man mer för att få till en kvittering. Dock fick man inte in kvitteringen och första derbyförlusten denna säsong var ett faktum.

MATCHFAKTA
Växjö Lakers-HV71 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Skott: 23-18 (6-3, 10-5, 7-10)
Utv: 6-6 (2-0, 2-4, 2-2)
Arena: Vida Arena, Växjö
Publik: 5 750
Domare: Marcus Linde, Patric Bjälkander

Mål Period 1:
1-0 | 15:02 Arvid Lundberg (ass: R. Horák, K. Versteeg)

Mål Period 2:
2-0 | 23:19 David Bernhard (ass: L. Högberg, J. Röndbjerg)PP1
2-1 | 30:55 Mattias Tedenby (ass: N. Andersson, R. Figren)PP1

Mål Period 3:
3-1 | 43:41 Janne Pesonen (ass: J. Persson, K. Versteeg)PP1
3-2 | 52:02 Anton Bengtsson (ass: S. Wännström, A. Ytterell)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.