Mullsjö AIS firar efter Joel Ingessons mål mot IBF Falun. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Mullsjö AIS visade på torsdagskvällen att man menar allvar med att utmana topplagen om mästartiteln efter att man besegrat storfavoriten i SSL, IBF Falun. Efter 60 spelade minuter skrevs segersiffrorna till 7-4.

Intensitet, känslor, dramatik och en hel del chanser sammanfattar torsdags-kvällens toppmöte mellan Mullsjö AIS och IBF Falun. Falun med stjärnan Alexander Galante Carlström i spetsen startade matchen allra bäst och man tog också ledningen efter ca tre minuters spel. Men Mullsjö med Markus Jelsnes i kassen denna kväll ville annat. Mullsjö spelade upp sig och tog sakta men säkert över taktpinnen och efter kvarten spelad, drog Jesper Kivipaasi på  skottett stenhårt från sin backposition som satte i nättaket bakom Johan Rehn. Innan perioden var över skulle dock Falun återigen ta ledningen.

Mullsjö fick en drömstart på den andra perioden då målskytten Anton Vestlund kvitterade redan efter minuten spelad. 2-2 stod sig länge och detta tack vare två riktigt bra målvakter. Lagen skapade en del möjligheter, men hade svårt att få in bollen. Falun skulle dock ta ledningen en tredje gång när Alexander Galante Carlström efter 15 minuter lyckades att hitta en lucka bakom Jelsnes. Lyckan varade dock kort och i en spelvändning för Mullsjö kunde Oskar Malmström snyggt placera in kvitteringen strax innan paus.

Den tredje perioden var Mullsjös period och man stod för en stark insats. Från första tekning tog man hand om spelet och det gav också utdelning. Joel Dagman drev bollen från sin backposition och fick på ett drömskott som letade sig in bakom Rehn, vilket innebar att hemmalaget var i ledningen för första gången i matchen. En ledning man sedan inte släppte. Joel Ingesson fick sedan med lite tur in bollen efter en strulig situation framför gästernas mål.

Falun sökte ta tillbaka initiativet, men Mullsjö var betydligt starkare denna kväll och man visade på allvar att man blir att räkna med i slutstriden. Anton Vestlund gjorde sitt andra mål och Tim Braillard gjorde ett mål innan matchen var över. Alexander Galante Carlström reducerade, men det var till föga.

Närmast väntar Örebro hemma på söndag eftermiddag för Mullsjö i Nyhemshallen.

Bilder från matchen finner ni på Swe Press Photo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.