Robin Svallin. Foto: Foto: Tommy Börzsei/Pressbild Jönköping Spartans

Jönköping Spartans menar allvar med sin satsning i Superettan och fortsätter att värva tungt inför 2019. Nästa herre att skriva på för klubben är ingen mindre än Robin Svallin. En av de bästa linjespelarna i Sverige, och den största värvningen Spartans gjort hittills.

Svallin är en stor, tuff och aggressiv defensiv linjespelare med många års erfarenhet. Framförallt med sina 6 säsonger i landets högsta serie, Superserien. Men också spel utomlands i bland annat Pribram Bobcats.

Robin Svallin kommer närmast från Tyresö Royal Crowns där han spelat de tre senaste säsongerna. Han kommer nu att förstärka ett redan start försvar i Jönköping Spartans.

— Den här värvningen av Robin är inte bara viktig för oss som lag, det visar också att Spartans menar allvar med vår fotboll. Vi är en klubb på frammarsch som siktar uppåt, Robin kommer vara en viktig del i det, säger Fredrik Bengtsson, sportchef i Jönköping Spartans i klubbens pressmeddelande.

Robin Svallin. Foto: Foto: Tommy Börzsei/Pressbild Jönköping Spartans

Robin Svallin är en mångsidig spelare som kan spela på båda sidor av bollen, men har de senaste åren primärt spelat på defensiva linjen. Hans storlek och enorma motor gör att han är en mardröm för motståndaren att möta, vilken sida av bollen han än står på.

— Robin är en pusselbit vi har saknat hela våren. Han kommer inte bara fylla en position vi varit tunna på, utan också lyfta hela försvaret. Med sin rutin och sin fysik kommer Robin skapa ett oerhört tryck mot lagen vi möter. Det kommer också göra att han drar på sig uppmärksamhet från motståndarna, vilket öppnar för de andra spelarna. Det här är den största värvningen vi gjort någonsin, inte bara med tanke på rutinen hos Robin, utan också hans enorma storlek på 191 cm och beundransvärda 130 kg, säger defensiva koordinatorn Joakim Holmqvist.

Robin Svallin kommer ansluta till Spartans under lagets läger i Norrköping i helgen.

FAKTA/ROBIN SVALLIN
Robin Svallin
Ålder: 26 år
Längd: 191 cm
Vikt: 130 kg
Tröjnummer: 1
Spelarmeriter: 6 säsonger i Superserien för Tyresö och Örebro 2 SM-silver Silver i tjeckiska ligan 2015 2 landslagsmatcher 14 juniorlandslagsmatcher World Team 2012 3 SM-guld U19 1 SM-silver U19 1 Guld Division 1 1 EM-brons (juniorlandslaget) 2 NM-guld (juniorlandslaget)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.