HC Dalens Victor Romfors gör mål på straff. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

HC Dalen straffades tungt av serieledaren Kalmar HC på fredagskvällen i en fantastiskt rolig match som svängde fram och tillbaka redan från första nedsläpp.

Nej, det ville sig inte för Dalen på fredagskvällen när man gästades av Kalmar HC i toppmatchen i HockeyEttan Södra Vår. Fyra poäng skiljde lagen innan mötet, men nu får Norrahammars-laget inrikta sig på en ny säsong i HockeyEttan. Efter att egentligen ha fört spelet matchen igenom och skapat en hel del fantastiskt farliga chanser, ville inte pucken in bakom Alexander Nilsson.

Dalen kändes som det starkare laget, men Kalmar hade ett mer disciplinerat defensivt spel. Man hade dessutom Alexander Nilsson i kassen. Dalen fick en del numerära överlägen, men pucktempot var alldeles för långsamt och man fick inte de lägen man ville ha till att ta avslut eller spela sig in på kassen. Samtidigt stod hemmalaget för en del individuellt fina och starka prestationer, även om det inte ville sig denna gång. David Elmgren i hemmakassen fick sträcka ut en hel del emellanåt, men han visade att han blir en framtida keeper att räkna med.

Matchen fick avgöras på straffar och där var Victor Romfors den ende som fick pucken i mål. Kalmars Kim Runermark satte den avgörande straffen som innebar 1-2 till gästerna och extra-poängen.

Närmast väntar Tyringe SoSS hemma i Skandiamäklarna Center för Dalen på söndagen.

Matchbilder finner ni på Swe Press Photo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.