Hem Intervjuer “Skönt att det har lossnat framåt”

“Skönt att det har lossnat framåt”

Hovslätts IK i mitten. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Hovslätts IK talangfulle spelare Wille Knuthas har haft en stark säsong och hans fina spel har dessutom gett honom möjligheten att representera Mullsjö AIS i SSL. JunaSporten fick några ord med Wille om hans starka säsong hittills.

Ni tog en skön seger senast mot Värmdö. Hur mycket betyder detta för laget?

— Segern betydde otroligt mycket. Efter att vi tappat poäng i tre raka matcher, så var det skönt att ta en trepoängare. Värmdö är verkligen inget dåligt lag, så det var starkt av oss att ta tre poäng. Detta behövdes både för lagets självförtroende och för vår placering i tabellen.

Du leder den interna poängligan. Vad beror det på?

— Jag känner att jag har steppat upp lite från föregående säsong i kombination med att jag spelar med väldigt bra medspelare. Vi är en offensiv kedja och då kommer poängen också. Jag ser mig själv som en offensiv spelare som ska bidra framåt, så det är skönt att det har lossnat lite framåt. 

Du gör även inhopp i Mullsjö AIS i SSL. Hur har detta påverkat ditt eget spel?

— Även fast jag inte har spelat så mycket, har det påverkat mycket ändå. Jag får känna på hur spelet i SSL skiljer sig från division 1 och det tycker jag har varit väldigt nyttigt för mig. 

Ni har en tuff uppgift på lördag när ni möter Ledberg. Hur ska ni besegra dem?

— Jag var inte med senast när vi mötte dem, men jag vet att de har några individuellt skickliga spelare och de har gått väldigt bra i många av de senaste matcherna. Om vi sätter defensiven och gör mål på våra chanser, så tror jag att Ledberg kan få det tufft. Men Ledberg är ett väldigt bra lag så matchen på lördag kommer troligtvis bli väldigt jämn. 

Till sist Wille. Tar ni er till Allsvenskan?

— Eftersom tabellen är så jämn, så krävs det att vi vinner matcherna som kommer nu för att vi ska kunna ha chansen att gå till kval. I ett kval kan allting hända som man brukar säga. Om det går som vi vill, så spelar vi i Allsvenskan nästa säsong men det är långt kvar dit och mycket kan hända på vägen.

JunaSporten tackar Wille och önskar lycka till i fortsättningen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.