Albin Eriksson Jönköpings Spartans. Foto: Johan Åberg/Pressbild

Jönköpings Spartans bygger inför framtiden och för bara en liten stund sedan meddelade man att man nu har värvat den unge och erfarna quarterbacken Albin Johansson. — Han är en driven ung spelare som fortfarande vill utvecklas och tävla på hög nivå, säger Spartans sportchef Fredrik Bengtsson.

Den unga och erfarna quarterbacken Albin Johansson, 21, är klar för Spartans till säsongen 2019. Johansson kommer närmast från lokalrivalen Skövde Dukes. Han är fostrad i Lidköping Lakers där han har tränat och spelat amerikansk fotboll från 7 års ålder.

Säsongen 2015-2016 spelade Albin Johansson high school-fotboll i USA för Jamestown Blue Jays i North Dakota. Efter säsongen med Skövdes seniorlag 2017 spelade han för Tyresö Royal Crowns U19-lag som gick till semifinal i slutspelet.

Albin Eriksson Jönköping Spartans. Foto: Johan Åberg/Pressbild

Albin Johansson är en 188 cm lång och atletisk quarterback med en mycket bra blick för spelet och god kastarm.

— Det känns väldigt inspirerande och tryggt att vi kunnat knyta till oss en så pass erfaren och duktig QB som Albin. Han är en driven ung spelare som fortfarande vill utvecklas och tävla på hög nivå. Albin kommer att bli en stor tillgång för oss framöver, säger Spartans sportchef Fredrik Bengtsson i klubbens pressmeddelande.

Leo Billgren är en av Sveriges bästa QB-coacher med många års erfarenhet. Han har coachat Albin Johansson både under perioden då Johansson spelade i Tyresös U19, men också när han var en av finalisterna i Top Gun Academy 2017. TGA är ett projekt tillsammans med Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet där man med hjälp av Billgrens kunskap, erfarenhet och engagemang utvecklar unga quarterbacks i Sverige.

— Albin Johansson är en mångsidig och jämn QB utan några större svagheter. En bra atlet och lagspelare, säger Leo Billgren om sin gamla adept.  Albin Johansson kommer att kampera ihop med William Siljesjö som lagets quarterbacks när Spartans i april gör debut i Superettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.