Madeleine Ericsson och HV71 inleder kvartsfinalspelet. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

I dag onsdag inleder HV71 Dam slutspelet och kvartsfinal nummer 1 och man gör det på bortaplan mot Leksands IF. Ett lag man man hade 2-2 i inbördes matcher mot under grundserien.

HV71 slutade på en femte plats i SDHL-tabellen, en poäng efter just kvartsfinal-motståndaren Leksands IF. Under grundserien möttes lagen vid fyra tillfällen och den interna matchserien slutade 2-2. 2-1, 3-2, 2-5 och 1-2 slutade mötena, så tre av fyra matcher slutade med uddamåls-vinst för något av lagen.

HV71:s tränare Lucas Frey tror på en tät matchserie och så gör vi. Kanske kan detta vara slutspelets tätaste matchserie och utgångspunkten är att den kan sluta hur som helst. Inför kvartsfinal-serien kommenterar Lucas Frey till SDHL.se:

— Jag tror det kommer bli en riktigt roligt kvartsfinalserie och det har verkligen varit tight hela säsongen. Kan vi fokusera på några små detaljer i vårt spel kommer det hjälpa oss att ta oss igenom kvartsfinalerna.

Även Leksands tränare Ulf Hedberg tror på en tät matchserie och säger till SDHL.se:

— Det har varit tuffa och jämna matcher mellan oss och HV71 hela säsongen, ända sedan cupen i Trollhättan på försäsongen. Både HV och vi är lag som spelar med hög press och mycket fart, så det brukar bli väldigt roliga matcher mellan oss. HV har väldigt bra special teams, där spelar de bra framåt så vi måste vara tighta defensivt. De har dessutom några individuellt riktigt skickliga spelare. Vår styrka är mer att vi har en jämnt lag och en större bredd. Vi kan gå runt på många spelare och alla är med och bidrar, det är väl egentligen det som har varit vår styrka hela säsongen.

FAKTA
Kvartsfinal 1
Leksands IF-HV7
Start: 19.00
Arena: West Skog Arena

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.