Hem Intervjuer “Kommer sannolikt att bli slutspelskaraktär”

“Kommer sannolikt att bli slutspelskaraktär”

Mullsjö AIS - Växjö Vipers tidigare möte säsongen 2018/19. Foto: Marcs Vilson | Swe Press Photo

Mullsjö AIS har haft en stark säsong och för tillfället innehar man tredjeplatsen i SSL-tabellen. På onsdagskvällen gästas man av Växjö Vipers i ett stekhett rivalmöte och JunaSporten tog pulsen på Andreas Elf.

Ni kommer från en 5-2 vinst borta mot FC Helsingborg. Innan dess hade ni två raka förluster. Hur skön var vinsten?

— Alla vinster är sköna och jag tycker inte denna var skönare än någon annan egentligen. Det var en match vi skulle vinna men vi gjorde en bra prestation och det är jag glad för.

Växjö väntar hemma i Nyhemshallen på onsdag kväll. Det är tredje och sista mötet er emellan och ni har en vunnen match var. Vad ska ni göra för att vinna?

— Vi ska hålla oss till den plan som vi vet funkar mot Växjö för då har vi stora chanser att vinna. Men det krävs en toppinsats så vi måste upp något snäpp från senaste matchen.

Det blir alltid en känslosamma tillställningar när ni möter Växjö. Hur ska ni fokusera på just ert spel?

— Jag tycker faktiskt att det har varit ganska lugna tillställningar de senaste säsongerna. Jag tror båda lagen har snackat om att hålla sig på banan men jag tror det kan hetta till imorgon igen. Det kommer med största sannolikhet bli slutspelskaraktär på matchen.

Nio matcher återstår av grundserien nu och ni innehar tredje platsen (lika många poäng som Linköping). Vad krävs för att ni ska behålla alt. klättra i tabellen?

— Klättra i tabellen tror jag blir tufft då avståndet till Storvreta och Falun är stort, men vi siktar på att hålla tredjeplatsen i alla fall. Vi behöver fokusera på en match i taget och komma upp på en så hög nivå vi kan. Viktig att vi håller jämnhet för då vinner vi de flesta matcherna som är kvar.

Hur är läget i truppen?

— Vi har ganska många skador och sjukdomar, men vi fokuserar på det vi har tillgängligt och vi siktar på att ha alla spelare hela till slutspelet börjar. Därför chansar vi inte med några halvskadade spelare som det ser ut nu.

Till sist Andreas. Vinner ni?

— Det är planen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.