Hem Ishockey HockeyEttan Dalen vann – Slog ur underläge

Dalen vann – Slog ur underläge

HC Dalen firar vinsten mot Helsingborgs HC. Foto: Marcus Vilson

HC Dalen visade styrka när man besegrade Helsingborgs HC hemma i Skandiamäklarna Center på söndagseftermiddagen. Efter att ha kvitterat och vänt till vinst skrevs siffrorna till 4-3.

Det blev en nervkittlande avslutning på mötet mellan HC Dalen och Helsingborgs HC på söndagens eftermiddag. Dalen tog kommandot i den första perioden och man fick i stort sett spela med en man mer i mer än halva perioden. Trots detta stod det “bara” 1-1 på tavlan efter den första akten.

I den andra perioden blev spelet jämnare och båda lagen skapade chanser, men hade svårt att få in pucken bakom två utmärkta målvakter i Adam Ohre och Daniel Wahlberg. Men med en sekund kvar av perioden prickade gästerna in ledningsmålet.

I den tredje perioden var det inget snack om vad hemmalaget ville. Kalle Hult kvitterade inledningsvis, men glädjen varade inte länge. Halvvägs in i matchen gav Ludvig Nilsson Helsingborg ledningen och det var en ledning som såg ut att stå sig. Men, med bara 03:08 kvar av tredje perioden kvitterade Oscar Josefsson och med exakt en minut kvar av matchen satte Timmie Persson 4-3 på en retur efter ett starkt förarbete av kapten Glimberg.

HC Dalen tog därmed tre viktiga poäng och närmast väntar toppmöten mot Nybro och Kalmar. Två oerhört viktiga matcher om man ska vara med och utmana om seriesegern.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.