Hovslätts IK Foto: Marcus Vilson

Hovslätts IK jagar topplagen och en allsvensk kvalplats när man på lördagens eftermiddag gästas av Värmdö IF hemma i D-hallen i Idrottshuset Jönköping. Dessutom gör nyförvärvet Viktor Wibring hemmadebut.

Tre poäng skiljer mellan sjunde placerade Hovslätts IK och tabelltrean Värmdö IF, något som vittnar om hur tät och tuff Div. 1 Mellersta Svealand är. Att det kommer att bli en nervkittlande drabbning mellan de två lagen under lördagseftermiddagen, går inte att ta miste på.

Hovslätts IK och Värmdö IF drabbade samman den 27 oktober 2018 och då avgick stockholmslaget med en 7-5 seger. Hovslätt startade mötet starkt och man var på väg mot en meriterande seger, men i den andra perioden slutade man att spela och hemmalaget tog igen hela fyra mål. Nu väntar nytt möte och Hovslätt vill givetvis ha revansch.

Hovslätts IK har på de tre senaste matcherna en vinst och två förluster och det samma gäller Värmdö. Båda lagen är därmed väldigt revanschsugna och vill så klart visa sig från sin allra bästa sida. Så här sa Hovslätts tränare Fredrik Friberg till JunaSporten tidigare i veckan:

— Det ska bli kul att möta Värmdö som lite förvånande tappat många poäng efter en stark höst. Båda lagen kommer förmodligen vara väldigt hungriga på att vända en negativ trend. Värmdö har bra spelvändningar och hög fart i uppställt spel men spelar ganska tråkigt och passivt utan boll, där gäller det att vi är noggranna med boll och inte går in i deras fälla så dem får vända spelet på oss. Jag vill se lite mer desperation än vad vi haft de senaste matcherna, nu är det skarpt läge att plocka poäng för att hänga på i kampen om kvalplats.

Noterbart är att Viktor Wibring gör hemmadebut i den röda dressen och han kommer garanterat vara sugen att visa upp sig inför hemmapubliken.

Matchen startar kl. 17.00 i Idrottshusets D-hall i Jönköping och man kan även se matchen live här.

Läs även “Jag vill se mer desperation.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.