Hem Innebandy Div. 1 Hovslätts start gav tung seger

Hovslätts start gav tung seger

Hovslätts IK:s Leo Olsson. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Hovslätts IK:s rivstart i hemmamötet med Värmdö IF gav tunga och sköna poäng för Jönköpingslaget i jakten på en direkt kvalplats till Allsvenskan. Efter tre spelade perioder skrevs segersiffrorna till slut till 4-3.

Hovslätts IK rivstartade mötet med de på förhandstippade favoriterna Värmdö IF och efter bara 01:39 spelat hittade Adam Bäck en lucka bakom gästernas målvakt. Värmdö kvitterade 13:39, men Hovslätt som tidigare blivit lite skärrade, visade i stället karaktär och inom loppet av tre minuter hade man skaffat sig en tremåls-ledning.

Den andra perioden var betydligt mer tillknäppt och lagen gjorde endast ett mål var. I den tredje perioden jagade Värmdö komma ikapp, men Hovslätt spelade stabilt och gav inte bort mycket. Dock skulle det skapas nerv i matchen i slutminuterna, när Kim Johansson med 01:57 kvar av perioden reducerade till 4-3. Johannes Lindblad släppte dock inte mer förbi sig och hemmalaget kunde gå vinnande ur bataljen med uddamålet.

I och med vinsten klättrade Hovslätt upp på en femte plats med lika många poäng som just dagens motståndare Värmdö (25) och man har med sex matcher kvar ett fint läge.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.