Det är med stor glädje som Svenska Ishockeyförbundet väljer in legendaren Peter Andersson i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame meddelar förbundet i sitt pressmeddelande.

Han blev invald av invalskommittén. Han kommer att uppvaktas av Svenska Ishockeyförbundet. Peter Andersson hyllas i samband med HockeyAllsvenska matchen IF Björklöven-Tingsryds AIF i A3 Arena, Umeå, klockan 19.00 fredagen den 15 februari 2019.
Biljettinformation via denna länk: https://bjorkloven.ebiljett.nu/EventList 

Peter Andersson, spelare, invald som nummer 120 i Hockey Hall of Fame
Motivering:

“Pålitligare försvarsspelare får man leta efter. Peter 19 Andersson var egentligen bäst “i varje klass”, vare sig det gällde pojk-, junior- eller A-landslaget. Under fem VM-turneringar blev det två guld. 1991 i Finland spelade Peter tillsammans med Kjell Samuelsson och den duon var inte inne på ett enda baklängesmål! Han var även med i det historiska JVM-laget 1981 som vann guld och lagkapten i Björklöven när Umeålaget vann SM-guld 1987. I Canada Cup blev han trea två gånger och under två OS-turneringar blev det två brons. Peter 19 Andersson krånglade aldrig till det på isen och löste problemen med enklast möjliga verktyg. Som ledare verkade han i Schweiz, MODO, Björklöven och Washingtons farmarlag.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.