Hovslätts IK - Ledberg Innebandy Foto: Marcus Vilson

Hovslätts IK ligger på en sjunde plats i Div. 1 Mellersta Götaland i en tät tabell där det skiljer endast två poäng upp till den direkta kvalplatsen till Allsvenskan. Tränare Fredrik Friberg vet hur man ska nå denna och vad som förväntas av hans mannar i kommande möte med Värmdö IF.

Det blev en snöplig förlust senast i bortamötet med Tyresö. Vad var det som avgjorde matchen?

— Det var en jämn match. Jag tycker dock att vi gör en medioker insats över 60 minuter, där Tyresö hade lite mer vilja vilket gör att de rättvist får medstuds som leder till seger.

Efter den starka inledning ni hade på säsongen känns det som att ni under en längre tid nu fått kämpa ordentligt i matcherna. Vad är det som gör att ni inte riktigt hittat tillbaka till det spel ni hade inledningsvis? 

— Det är små marginaler vilket också tabellen visar. I starten på säsongen hade vi marginalerna med oss vilket vi inte haft det senaste. Vi behöver jobba hårdare och förtjäna våra poäng.

Viktor Wibring debuterade senast. Vad tänker du om hans insats?

— Viktor hade inte sin bästa dag på jobbet, samtidigt som vi är väl medvetna om att det kan ta lite tid tills både han och omgivningen hittar rätt. Förhoppningsvis sker det redan på lördag.

Hur viktig kommer han att vara i fortsättningen?

— Förhoppningen är att han kommer att fylla sin roll och bidra med saker han ska bidra med, men jag tycker att vi har många spelare som kan kliva fram och lägger inget tyngre ansvar på Wibring än någon annan.

Nu väntar en tuff hemma-match mot Värmdö på lördag. Hur går dina tankar inför det mötet?

— Det ska bli kul att möta Värmdö som lite förvånande tappat många poäng efter en stark höst. Båda lagen kommer förmodligen vara väldigt hungriga på att vända en negativ trend.

Hur ska ni spela för att slå dem?

— Värmdö har bra spelvändningar och hög fart i uppställt spel men spelar ganska tråkigt och passivt utan boll, där gäller det att vi är noggranna med boll och inte går in i deras fälla så dem får vända spelet på oss.

Hur är läget i truppen?

— Läget i truppen är bra, i dagsläget är det ingen som är helt borta från spel på lördag.

Till sist Fredrik. Vad vill du se av grabbarna på lördag?

— Jag vill se lite mer desperation än vad vi haft de senaste matcherna, nu är det skarpt läge att plocka poäng för att hänga på i kampen om kvalplats. Förhoppningsvis gör vi våran bästa match för säsongen och då är jag övertygad om att inget lag i serien rår på oss.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.