Niklas Edin, Lag Edin under curling-SM i Jönköping. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

För bara några veckor sedan avgjordes SM i curling där Jönköpings Curling Club stod som värd och nu är det åter dags att stå för en stor tävling, World Cup.

Tävlingen är den tredje rundan i World Cup serien och startar onsdag 30 januari och pågår fram till söndag 3 februari. Totalt 14 lag kommer att tävla och bland dem återfinner vi det svenska stjärnlaget Lag Edin med Niklas Edin i spetsen. På damsidan finner vi Lag Hasselborg med Anna Hasselberg i spetsen. Peka Lindholm är lagledare för både dam och herr.

Tävlingen kommer att sändas över hela världen och mediabevakningen är enorm. Utvalda matcher kommer att sändas på Facebook, Youtube, Twitter och World Cup Curling TV. Sveriges representanter på herrsidan, Lag Edin, kommer att inleda tävlingen på onsdag 30 januari mot USA, ett lag man förlorade finalmatchen mot med 8-3 i  den andra rundan av World Cup. Lag Hasselberg på damsidan inleder samtidigt sitt tävlande mot Canada samma dag.

Mer fakta om tävlingen finner ni här.

FAKTA/SVERIGE DAM & HERR
Lag Edin
S Niklas Edin
V Oskar Eriksson
Rasmus Wranaa
Christoffer Sundgren
C Fredrik Lindberg
NC Peja Lindholm

Lag Hasselborg
S Anna Hasselborg
V Sara McManus
Agnes Knochenhauer
Sofia Mabergs
NC Peja Lindholm

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.