Sara Anteryd och Annie Olsson under mötet med Mullsjö AIS. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Seriesuveränen i Div. 1 Fagerhult Habo IBK gästades på onsdagskvällen av rivalen Mullsjö AIS hemma i Habo Sporthall i ett derby som Fagerhult Habo IBK skulle vinna.

När lagen drabbade samman i Nyhemshallen under den första halvan av säsongen, gick FHIB komfortabelt segrande ut striden med hela 7-1. På onsdagskvällen var det dags för det stekheta derbyt återigen.

Matchen i sig var fartfylld och intensiv och inledningsvis var det två avvaktande lag vi fick se. Det skulle dröja fram till den 17:e minuten innan vi fick se ett mål. Fagerhult Habos lagkapten Ella Ingvarsson visade vägen för sitt lag när hon drog iväg ett stenhårt skott bakom Rebecca Stjärnklint i gästernas mål och 1-0 var ett faktum.

I den andra perioden fortsatte det intensiva spelet och skyttedrottningen Sara Anteryd stod för det kanske snabbaste målet hittills i ligan, när hon gjorde 2-0 efter otroliga fyra sekunder. En chocköppning på mellanakten för Mullsjö. Hemmalaget fortsatte att ånga på och gjorde det svårt för gästerna som inte fick till sitt spel. Efter den andra perioden stod det 4-0 till Fagerhult Habo.

Den tredje perioden var egentligen en ren transportsträcka för hemmalaget, men Mullsjös slit skulle till slut bära frukt då Maja Petersen reducerade efter tre minuters spel, efter ett starkt förarbete av slitvargen Ebba Friberg. Men närmare än så kom inte gästerna och hemmalaget kunde göra ytterligare fyra mål och till slut skrevs resultatet till 8-1.

Noterbart är att Sara Anteryd gjorde hela fem poäng (3+2) och duktiga backen Elsa Haraldsson tre poäng (3 assists). I och med segern behåller Fagerhult Habo förstaplatsen i Div. 1 Dam.

MATCHFAKTA
Fagerhult Habo IB-Mullsjö AIS 8-1 (1-0, 3-0, 4-1)
Skott: 28-19 (9-6, 7-6, 12-7)
Utv: 4-0
Arena: Habo Sporthall, Habo
Publik: 135
Domare: Nebojsa Stefanovski, Daniel Dimitrovski

Mål Period 1:
1-0 | 17:18 Ella Ingvarsson (ass: E. Haraldsson)

Mål Period 2:
2-0 | 00:04 Sara Anteryd (ass: E. Emilsson)
3-0 | 04:18 Elin Nolberger (ass: A. Ingvarsson)
4-0 | 05:56 Emelie Emilsson (ass: S. Anteryd)

Mål Period 3:
4-1 | 03:03 Maja Petersen (ass: E. Friberg)
5-1 | 06:49 Sara Anteryd (ass: E. Haraldsson)
6-1 | 14:27 Stina Haraldsson (ass: E. Haraldsson)
7-1 | 19:21 Sara Anteryd
8-1 | 19:34 Amanda Ingvarsson (ass: S. Anteryd)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.