Viktor Wibring Foto: Marcus Vilson

Hovslätts IK värvar in den rutinerade backen Viktor Wibring från Mullsjö AIS och det är en ödmjuk spelare som kommer tillbaka till moderklubben. När det drar ihop sig i Div 1 Mellersta Svealand är Viktor en stark värvning. — Jag kommer att bidra med energi och rutin, säger han till JunaSporten.

Viktor Wibring har tillhört Mullsjö AIS sedan 2016 då han kom från Hovslätts IK och nu väljer den rutinerade backen att återvända till sin moderklubb och säger till JunaSporten:

Hur kommer det sig att du väljer att lämna Mullsjö?
— Beslutet har växt fram under tid egentligen i och med att jag inte har fått den speltid som jag hade hoppats på. Jag känner att jag vill spela innebandy och det är det jag tränar för. Jag vill spela innebandy så mycket jag kan innan de sista säsongerna tar slut och när Emanuel ringde och chansen dök upp, var det inga tvivel. Jag hade ett bra samtal med Mullsjö och de förstod mig väl.

Hur är känslan att komma tillbaka till Hovslätt?

— Nä, men det ska bli grymt kul att komma tillbaka. Tanken att komma tillbaka till Hovslätt har alltid funnits där, oavsett om jag skulle ha spelat klart eller ej i Mullsjö. Jag har alltid tänkt att avsluta karriären i Hovslätt. Nu säger jag inte på något vis att jag ska avsluta redan nu, utan bara att tanken varit att komma tillbaka. Givetvis är det jättetungt att lämna Mullsjö. Vi i  laget har haft många år ihop och alla spelare, ledare och inblandade har varit väldigt bra emot mig i mitt beslut. Alla samtal har varit förstående och det hela har gått väldigt smidigt. Jag kommer givetvis att sakna Mullsjö.

Vad kommer du att bidra med?
— Jag kommer att bidra med mycket rutin i första hand. Jag är en av de äldre i laget och i och med att jag spelat tidigare i Hovslätt vet jag vad som gäller och det funkar. Framför allt kommer jag att bidra med rutin och energi, försöka vara en ledande spelare och hjälpa laget både offensivt och defensivt, men även vid sidan om.

Kollade du på andra klubbar eller var det bara Hovslätt som gällde?

— Nä, inga andra klubbar. Det kom väldigt oväntat när Emanuel hörde av sig. Planen var att spela klart sista säsongen i MAIS, men när han ringde kändes det helt rätt. Det fanns inga tankar på andra klubbar, utan det var bara Hovslätt som gällde.

Hovslätts tränare Fredrik Friberg är så klart nöjd med värvningen av Viktor och kommenterar till JunaSporten:

— Det känns väldigt positivt att få in en så pass bra spelare i en redan stark trupp. Värvningen innebär ökade möjligheter att lyckas knipa en kvalplats. Dessutom känner Viktor till spelartruppen, ledarstaben och spelsystemet väl vilket gör att det kommer bli lättare att få ut maximalt av både Viktor och laget så snabbt som möjligt. Förutom en bra spelare får vi in mycket rutin i Viktor som har spelat många avgörande matcher på hög nivå vilket också kommer vara en fördel in mot slutskedet av säsongen. Wibring är dessutom användbar på samtliga positioner vilket gör att vi i ledarstaben får en bredare verktygslåda att jobba med. Vi räknar med att få se han i spel redan på söndag i toppmötet mot Tyresö.

Vi tackar Viktor och Fredrik och önskar fortsatt lycka till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.