Hem Amerikansk Football Offensiv gigant klar för Jönköping Spartans

Offensiv gigant klar för Jönköping Spartans

Pontus Messing Foto: Andreas Lundgren

Den offensiva giganten Pontus Messing är klar för spel med Jönköping Spartans säsongen 2019. Efter månader av diskussioner och förhandlingar står det klart att den offensiva linjespelaren Pontus Messing ansluter till Jönköping Spartans.

Etablerade Superserielag som Örebro Black Knights och Göteborg Marvels har också visat stort intresse för den stora och kvicka spelaren. Uppstickaren Spartans som till säsongen 2019 ska spela i Superettan drar ändå det längsta strået och har i dagarna kommit överens med Messing om ett kontrakt.

— Jag och Pontus har haft kontakt med varandra i ett års tid nu. Så det känns oerhört skönt att äntligen fått det klart med honom. Pontus är inte bara en väldigt duktig spelare som kommer bli viktig för oss på planen, han är också en mycket trevlig och omtyckt kille. Jag ser fram emot att få möjligheten att fortsätta jobba med honom under säsongen och förhoppningsvis långt efter det också,  säger Fredrik Bengtsson, sportchef i Jönköping Spartans i klubbens pressmeddelande.

Pontus Messing började sin amerikansk fotbollskarriär i Göteborg Marvels vintern 2011, där det blev 2 säsonger i division 1. Efter det gick Messing till Örebro Black Knights för spel i Superserien. Tillsammans med Örebro Black Knights har Pontus Messing spelat Champions League 2014 och vunnit två SM-silver.

Pontus Messing Foto: Andreas Lundgren

Hur är känslan att representera Spartans i Superettan 2019?
— Jag har en fruktansvärt bra känsla i kroppen i för säsongen med Spartans, det ska bli väldigt roligt!

Vad var det som fick dig att välja Spartans, trots erbjudanden från både Marvels och Black Knights i Superserien?
— Jag har haft en god kontakt med coach Tony, som jag klickat väldigt bra med. Vi har samma inställning i många frågor och är en person jag respekterar mycket. Spartans är ett ungt lag men presterar väldigt bra i både herr- som på damsidan. Den resan som Spartans gör vill jag vara med på.

Förutom din erfarenhet, vad tror du att du kan bidra med till Spartans?
— Jag hoppas kunna bidra med att alla känner sig viktig, vi på offense ska vara en stor familj. Det ska inte finnas något “vi och dom”-tänk på den offensiva sidan.

Hur skulle du själv beskriva dig som amerikansk fotbollsspelare? – Vad är dina styrkor?
— Jag är väldigt fokuserad på min uppgift och är enormt självkritisk, vilket jag tror har haft en stor inverkan på min utveckling som spelare. Det viktigaste för mig är att alltid kunna säga i slutet av dagen att jag gav 100% av mig själv ute på planen. Både på matcher och träningarna.

Laget som ska representera Spartans i den nya serien Superettan är mer eller mindre intakt från säsongen 2018. Istället kan man fokusera på att bygga laget till nästa nivå.  Jönköping Spartans huvudtränare och tillika coachen för offensiva linjen, Tony Gahlin är oerhört nöjd med värvningen av Pontus Messing:

— Pontus är en stabil och mogen människa och spelare som redan på träning visat att han hela tiden vill bli bättre, men har också drivet att göra andra runt sig bättre. Det är den attityden jag fastnat mest för hos Pontus. Vi tänker mycket lika kring spel på den offensiva linjen, vilket man kommer få se prov på under säsongen. Jag är oerhört stolt över min offensiva linje från förra säsongen. Ett gäng mogna och seriösa killar som visade att de är att räkna med varje match. Med ett utvecklat spelsystem och lite rockader på linjen kommer vi tillsammans att ta ytterligare ett steg i utvecklingen. Med Pontus erfarenhet och fotbollsintelligens kommer hela linjen att lyfta, säger Tony Gahlin.

Snabbfakta Pontus Messing
Ålder: 28 år
Längd: 193 cm
Vikt: 120 kg
Tröjnummer: 60

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.