Hem Övrigt Fem debutanter till Finnkampen 2 februari i Esbo, Finland

Fem debutanter till Finnkampen 2 februari i Esbo, Finland

111
0
Jönköpings IK:s Emil Nilsen är en av fem debutanter i A-Landslaget. Foto: Marcus Vilson

Herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill har tagit ut fem debutanter till Finnkampen 2 februari – som blir en omstart mot VM 2020.

Debutanterna är Omar Aldeeb (IBF Falun), Linus Holmgren (IBK Dalen), Oskar Malmgren (Mullsjö AIS), Emil Nilsen (Jönköpings IK), Otto Weidman (Jönköpings IK).

Så här kommenterar förbundskapten Mikael Hill uttagningen av debutanterna i ett pressmeddelande:

— Vi kommer inte hinna ändra jättemycket spelmässigt. Vi var inte jättenöjda med vår prestation i finalen senast, samtidigt som vi vet att vi gör bra saker när vi spelar som vi ska. Det handlar om att förbättra det som inte höll måttet senast och få in lite nya killar i vårt sätt att tänka. Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att ge den kommande generationen landslagsspelare chansen att spela en skarp mach. Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver.

Om Otto Weidman:

— Otto är en intressant spelare. Vi måste ge dem vi tror på inför framtiden chansen redan nu. Otto är en naturlig motor i en femma och en ledarkaraktär. Det är ett framtidsnamn för oss.

Om Omar Aldeeb:

-Omar var uttagen redan till VM-kvalet för ett år sedan, men blev skadad då. Han har gjort en jättefin säsong. Med sin fart och sitt oberäkneliga spel kommer han att passa utmärkt in i det internationella spelet.

Om Emil Nilsen:

-Han har gjort stora framsteg, som kom genom stort ansvar i laget. Han är en bra spelfördelare och avslutare. En bra straffskytt med ett bra försvarsspel. En väldigt viktig spelare för Jönköping.

Om Oskar Malmgren:

-Oskar är en spelskicklig back, snabb och orädd. En karaktärsspelare som pratar mycket i båset och i omklädningsrummet. Det blir kul att se vad som kommer hända när han får mer speltid det här året.

Om Linus Holmgren:

-Det är ett fysiskt fenomen, han är kvick och uthållig. Stark i passningsspelet, en typisk center som vi dock kommer använda som forward. Han var lagkapten redan i fjol i Team Thorengruppen, som en av tidernas yngsta kaptener i SSL.

Herrlandslagets trupp till Finnkampen
Målvakter: Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen, Jonathan Edling, FC Helsingborg

Utespelare:
Omar Aldeeb, IBF Falun, Alexander Galante Carlström, IBF Falun, Kim Ganevik, Mullsjö AIS, Linus Holmgren, IBK Dalen, Oskar Hovlund, Linköping IBK, Emil Johansson, IBF Falun, Markus Jonsson, Växjö IBK, Oskar Malmgren, Mullsjö AIS, Emil Nilsen, Jönköpings IK, Kim Nilsson, FBC Kalmarsund, Niklas Ramirez, Växjö IBK, Simon Palmén, Linköping, IBK Johan Samuelsson, IBF Falun, Albin Sjögren, Storvreta IBK, Anton Vestlund, Mullsjö, AIS Otto Weidman, Jönköpings IK

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.