Heidi Svensson Duric Foto: Peter Nilsson

Två spelare med meriter från svenska landslaget är klara för spel med Jönköping Spartans i Superserien 2019 meddelar klubben i sitt pressmeddelande.

Matilda Svensson Duric
Foto: Elisabeth Olsson

Inför säsongen 2019 har svenska amerikanska fotbollsförbundet ändrat seriesystemen för seniorer, både för herrar och damer. På damsidan har man gått från en stor serie för samtliga damlag till två serier med Superserien för de fem bästa lagen i Sverige och övriga spelar i division 1. I och med detta kommer Jönköping Spartans fortsätta spela i Superserien som det femte bästa laget i Sverige. Ett steg mot att höja nivån på laget har man förutom att byta head coach, även tittat sig om efter erfarna spelare till laget.

De två systrarna, bördiga från Helsingborgstrakten, Matilda och Heidi Svensson Duric har skrivit på för Jönköping Spartans för Superserie-säsongen 2019.

— Det känns roligt och inspirerande att både Heidi och Matilda väljer att spela med oss. Jag har haft diskussioner med dem under en längre tid och känslan har hela tiden varit att vi är på samma våglängd. Både Heidi och Matilda vill väldigt mycket med sin fotboll. Vilket vi i Spartans också vill, säger Spartans sportchef Fredrik Bengtsson.

Heidi Svensson Duric
Foto: Peter Nilsson

Matilda Svensson Duric är 20 år gammal och kommer primärt spela running back för Spartans. Matilda har under många år varit en del av det svenska landslaget. Bland annat var hon med när Sverige spelade EM i Spanien 2015. Matilda har också gått på RIG (Riksidrottsgymnasiet) för amerikansk fotboll i Uppsala.

Matilda Svensson Duric
Foto: Yamamoto Shinji

Heidi Svensson Duric är 18 år gammal och kommer närmast från spel med Limhamn Griffins säsongen 2018. Hennes naturliga position är linebacker och det kommer också vara henne primära position i Spartans. Den gångna säsongen blev även Heidi uttagen till landslaget när Sverige mötte Finland i Finnkampen.

— Den erfarenhet och driv som både Heidi och Matilda kommer bidra med till laget gör att vi tar ytterligare steg framåt som grupp. Vi har tydliga mål inom gruppen och dessa värvningar är ett led i detta, säger head coach Hilda Bengtsson.

Matilda Svensson Duric och Heidi Svensson Duric har redan anslutit till laget.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.