Hovslätts IK - Telge IBS den 29/9-2018 i D-Hallen Idrottshuset Jönköping. Foto: Marcus Vilson

Efter ca en månads uppehåll startar Div. 1 Mellersta Svealand om på lördagen och för Hovslätts IK innebär det en tuff bortamatch mot Telge. Vi lyssnade med tränare Fredrik Friberg och hans tankar inför matchen.

Nästan en månads uppehåll. Hur har ni tränat under ledigheten?

— Laget har nästintill bara kört egenträning i form av löpning och gym.

Det finns ingen risk för ringrostighet?

— Det finns alltid risk för att vara lite ringrostiga efter ett så pass långt uppehåll men jag tror inte det kommer vara ett problem. Bara på träningarna i veckan som varit har det känts som att alla varit väldigt sugna på att börja tävla om poäng igen.

Ni tar er an Telge på bortaplan i morgon lördag. När ni mötte dem i september blev det en tät match med uddamålsvinst för er (8-7). Vad tror du på för matchbild denna gång?

— Vi har ju ställts mot Telge tre gånger om man ser även till förra säsongen, där vi vunnit alla tre matcher med uddamålet efter ordinarie tid. Så vi har minst sagt ett psykologiskt övertag om denna matchen skulle vara jämn målmässigt också. Jag tror på en jämn matchbild där bollinnehavet kommer att vara jämnt fördelat.

Hur är känslan i truppen?

— Känslan är god som sagt. Det känns som att många är sugna på att andra halvan av serien drar igång igen.

Vad blir nyckeln till vinst?

— Nyckeln blir att minimera misstagen och att få träff i försvarsspelet. Under första halvan har vi släppt in lite för mycket mål för att vara nöjda.

Vi tackar Fredrik Friberg och önskar lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.