Jönköping Spartans Dam Head Coach Hilda Bengtsson. Foto: Daniel Malmberg/JKPG Sports Photo

I höstas blev det officiellt att tidigare huvudtränaren Fredrik Bengtsson lämnar sitt uppdrag som head coach i klubbens damlag efter tre säsonger.

Spartans meddelar nu i sitt pressmeddelande att man har gjort klart med en ny huvudtränare för laget. Den nya huvudtränaren är Hilda Bengtsson, som var med och grundade laget 2015. Sedan 2015 har Hilda varit en engagerad spelare i damlaget. Men också startat klubbens U13-lag, samt varit huvudtränare för U15 och U17.

Jönköping Spartans Dam Head Coach Hilda Bengtsson. Foto: Evelina Blomqvist

Redan lördagen 1 december gjorde Hilda Bengtsson debut som headcoach. Jönköping Spartans damlag spelade en inomhusturnering i Baltiska hallen i Malmö. En turnering som man vann obesegrade efter fyra matcher med imponerande 106 gjorda poäng och 8 insläppta. Till turneringen återfanns utländska lag som Triangle Razorbacks från Vejle i Danmark, Vålerenga Trolls från Oslo i Norge och Hamburg Amazons från Tyskland. Även Göteborg Marvels och värdlaget Limhamn Griffins deltog från Sverige.

Förra året var du en spelare i laget och nu axlar du rollen som lagets huvudtränare. Hur hanterar du det?
— Vi har duktiga och drivna spelare i truppen och jag har en erfaren coach-stab bakom mig. Jag ser det som att vi gör detta tillsammans och att det kommer bli en väldigt spännande resa. Jag ser fram emot att börja arbeta med gruppen på riktigt. Vi har en väl utarbetad plan och det ser väldigt bra ut inför kommande säsong, svarar Hilda Bengtsson i klubbens pressmeddelande.

Hilda Bengtsson har knutit till sig följande coacher till staben som ska leda Spartans damlag i Superserien 2019. Bland annat återfinns tidigare head coach Fredrik Bengtsson som defensiv koordinator.

Coacher Jönköping Spartans damlag 2019
Head Coach – Hilda Bengtsson
Offensiv Koordinator – Simon Eliasson
Defensiv Koordinator – Fredrik Bengtsson
Running Backs – Héctor Cárdenas Martínez
Offensiv Linje – Jesper Nordh
Defensiva Backar – Mats Eriksson
Assisterande Coach Defense – Angelica Vecchiattini
Fyscoach – Jacob Wesslén

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.