Hem Ishockey HockeyEttan Kan HC Dalen ta andra raka?

Kan HC Dalen ta andra raka?

307
0
HC Dalens David Elmgren under en match mot Kallinge Ronneby. Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

HC Dalen besegrade Halmstad HF för bara två dagar sedan och på fredag kväll är det återigen dags för HC Dalen att kliva in på isen när Helsingborg HC kommer på besök i Skandiamäklarna Center.

HC Dalen mäktade inte med att ta sig till Allettan, men man inledde HockeyEttan Södra Vår på ett bra sätt när man besegrade Halmstad HF på bortaplan i 2018 års sista match. Dock blev det en tuff tillställning där man till sist kunde gå segrande ur striden med 3-2.

Nu väntar en ny match för Dalen om bara två dagar hemma i Skandiamäklarna Center då Helsingborgs HC kommer på besök. Ett lag man mötte ställdes mot i grundserien med resultatet av en vinst och en förlust.

Medan Dalen kommer stärkta från vinst inledningsvis, har Helsingborg inlett med en övertidsvinst och en förlust i serien. Vinsten kom mot Tyringe SoSS senast. Vilket kanske kan ge en försmak av att det blir en tät tillställning på fredag kväll.

Värt att notera

HC Dalens Markus Näslund stod för två poäng senast och visar fin form. Något som kan göra skillnad i mötet med Helsingborg. En annan viktig punkt är David Elmgrens målvaktsspel där han i den första matchen hade räddningsprocent på hela 94.29% att jämföra med Helsingborgs Daniel Wahlberg som efter två spelade matcher har en räddningsprocent på 83.33%. Däremot har Helsingborgs Oscar Jacobsson en poäng (3) mer än Näslund med en match mer spelad, där han producerat 1 mål och 2 assist. Inte långt efter noterar vi att Helsingborgs Axel Björklund och Anton Sjöstrand noterats för 1 mål och 1 assist var.

Analys

Med tanke på att lagen har var sin vinst från grundserien känns det på förhand som att det kan gå precis hur som helst. Men vikten av hemmais kan väga tungt. Får Dalen stopp på Björklund och Sjöstrand samt att Elmgren spelar fortsatt stabilt i målet, kan det bli en riktigt rolig kväll för Norrahammar-laget.

HockeyEttan Södra Vår
HC Dalen – Helsingborgs HC
Var: Skandiamäklarna Center
När: Fredag kl. 19.00

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.