Assyriska IK under match i Hyundai Cup 2018. Foto: Marcus Vilson

2018 var ett år med en hel del framgångar för många lag och JunaSporten blickar tillbaka på några av dem. Här är Sportåret 2018 – Top 5.

Jönköpings Län har många framgångsrika föreningar där lag, individuella atleter och ledare har visat upp vad de är kapabla till under året som gått, men det är framför allt fem prestationer som sticker ut enligt JunaSporten och under rubriken Vi minns Sportåret 2018 – Top 5, vill vi påvisa dessa. Samtliga framgångar är utan rangordning.

Amerikansk Football
Jönköping Spartans Stefan Atterdal under kvartsfinalen mot STU Bulls. Foto: Marcus Vilson

Jönköpings Spartans, är en av uppstickarna inom svensk-amerikansk football och man har haft ett fantastiskt år, där herrarna bland annat vann Div. 1 Södra efter endast en förlorad match, ledda av coacherna Tony Gahlin och Joakim Holmqvist. Samtidigt tog man också en plats inför kommande säsong i nystartade serien Superettan. För två av spelarna, Hampus Tengman och Johan Saffar blev det en liten extra framgång då man efter att säsongen med Spartans tagit slut, på lån fortsatte att spela med Tyresö Royal Crowns. Där blev det ett junior SM-Guld.

På damsidan fick man hela fyra spelare uttagna till landslagsspel. Inte nog med detta, föreningen är dessutom nominerad till priset för Årets Idrottsprestation som delas ut av Jnytt.

Fotboll
IF Hallby FK:s Toni Duras under en match mot Bankeryds SK. Foto: Marcus Vilson

IF Hallby FK, var kanske den mest framgångsrika föreningen i Jönköping i skuggan av J-Södra. Med herrarnas serieseger i Div. 5 NV och andra placering i Råslättscupen, U-lagets serieseger och damernas fjärde placering i Div. 3 NV. Dessutom fick man en hel del spelare uttagna till de olika smålandslagen, vilket tyder på en ljus framtid för föreningen.

Innebandy
Hovslätts IK Foto: Marcus Vilson

Hovslätts IK Dam, tog steget upp i DamAllsvenskan efter en rafflande avslutning i kvalet med Partille IBS. Efter att ha förlorat den första matchen på hemmaplan med uddamålet, var man tvingade att vinna borta. Vilket man också gjorde med större målskillnad.

Triathlon

Målfållan vid Ironman 70.3 i Jönköping 2018. Foto: Marcus Vilson

Ironman 70.3, blev återigen en fest där världseliten med bland annat Erik Holmberg, Åsa Lundström och Lisa Nordén var på plats och tävlade. Rekorddeltagande och slutsålt då tävlingen arrangerades för tredje gången i Jönköping. En succéartad tävling med andra ord som återkommer 2019.

Fotboll
Assyriska IK under match i Hyundai Cup 2018. Foto: Marcus Vilson

Assyriska IK, stod för ett starkt 2018 och man tog sig till Div. 1 spel kommande säsong. Vilket är ett välförtjänt tecken på att klubben har något på gång. Man gick dessutom vidare till Svenska Cupens gruppspel efter att ha slagit ut Allsvenska Kalmar FF i en underhållande match.

Givetvis finns det många fler fina prestationer från våra föreningar och de ska alla ha en fantastiskt stor eloge och JunaSporten önskar alla ett fortsatt sportsligt framgångsrikt 2019. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.