DELA
Simon Önerud HV71. Foto: Marcus Vilson

HV71 vann den svåra bortamatchen mot Djurgården och på hemmaplan besegrade Jönköpings IK forne tränaren Niklas Pålssons FC Helsingborg efter förlängning.

HV71 hade en lyckad annandag jul när man besegrade Djurgården i ett princip fullsatt Globen dit matchen flyttats från Hovet. En riktig kämpa-insats av Jönköpingslaget gav därmed tre tunga och välbehövliga poäng. Simon Önerud inledde målskyttet redan efter minuten spelad och forne djurgårdsspelaren Markus Ljungh fastställde resultatet 2-0 med bara 49 sekunder kvar av matchen.

Emil Nilsens drömmål

Samtidigt spelade Jönköpings IK ett tufft hemmamöte med forne tränaren Niklas Pålssons FC Helsingborg. En match som fick avgöras efter förlängning då Emil Nilsen stod för ett riktigt konstmål. Matchen slutade 3-2 och i och med vinsten tog sig JIK upp på den sista slutspelsplatsen. En poäng före Pixbo, men med två mer spelade matcher.

Tätt i toppmatch

På Råslätts IP drabbade topplagen i Div. 1 Södra, Jönköpings Bandy och Skirö AIK samman i den traditionella Annandags Bandyn. En match som blev tät och intensiv. Efter 90+ spelade minuter skrevs resultat till 2-2. Målskyttar för JB var: Jesper Gadderud och Lucas Wahlgren.

LÄMNA ETT SVAR

Skriv en kommentar
Skriv ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.