I dag öppnar Svenska Handbollförbundets utbildningsportal Handbollsakademin. Här hittar du handbollens nya spelarutbildning, tränarskolan, övningsbank och verktyg för att skapa egna övningar och träningspass.

Här får du som tränare och spelare möjlighet att utveckla dina tekniska och taktiska kunskaper. Du får även en tydlig överblick över alla de digitala utbildningsmaterial som finns tillgängliga för att vässa dina kunskaper Skriver Svenska Handbollsförbundet i sitt pressmeddelande.

Handbollsakademin som är framtagen tillsammans med SISU Idrottsböcker, är en kunskapsbank och samlingsplats för allt vårt utbildningsmaterial som ryms inom tränarskolan samt handbollens spelarutbildning. Spelarutbildningen är ett nytt reviderat material som innehåller en modell för distriktsverksamhet och riksläger. Materialet är en progressiv modell som innehåller teknik/taktik, fysiologi, psykologi/ledarskap och målvaktsträning.

Förutom att vi samlat allt vårt utbildningsmaterial har vi också byggt på portalen med en övningsbank och ett verktyg. Verktyget gör det möjligt att rita egna övningar och skapa egna träningspass och den är tillgänglig för alla som registrerar sig i portalen. Verktyget finns tillgängligt via mobil och surfplatta och är därför enkelt att använda som redskap under träning.

– Genom webbportalen kan vi utveckla våra utbildningar och använda digitala möjligheter. Webbportalen ger också spelare, tränare och ledare en möjlighet att tillsammans skapa en miljö för sin verksamhet, säger Torbjörn Klingvall som arbetat med att ta fram både utbildningar och övningar till portalen.

Webben kommer att användas som en del i en utbildningsportal men även som en försäljningskanal. Den som köper de nya materialen får dessutom genom övningsbanken ta del av Svenska Handbollförbundets 100 nya filmer och 250 övningar.

– Det här blir ett lyft för svensk handboll – att vi nu samlar allt material på en digital plattform tillgängligt för många fler. Vår förhoppning är också att tränare och spelare ska ha stor nytta av övningsbanken och det nya verktyget, säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets generalsekreterare.

Klicka här för att komma till Handbollsakademin

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.