Om bara några timmar drabbar Hovslätts IK och Hammarby IF IBF samman i den sista matchen i Div. 1 Mellersta Svealand innan juluppehållet. En match som Hovslätt måste vinna för att hänga med i toppstriden.

Hovslätts IK inledde säsongen starkt och man såg ut att få ett grepp om topplatsen, men sedan dalade formen och man fick en liten tyngre höst fram till det långa landslagsuppehållet. När Div. 1 Mellersta Svealand nu återupptar matchandet i dag lördag, ställs man mot tabelljumbon Hammarby IF IBF i den sista matchen innan juluppehållet. En match Hovslätt måste vinna för att ha en möjlighet att hänga på i jakten på topplatserna.

Hovslätt ligger för närvarande på en sjätte plats i tabellen med 16 inspelade poäng efter nio spelade omgångar, men endast 1 poäng efter Farsta IBK som innehar den sista kvalplatsen (4)och dessutom har man två matcher mindre spelade än Farsta. Tre poäng i dag lördag skulle innebära att man kliver upp bland topplagen och får en fin möjlighet att haka på i toppstriden.

Hammarby IF IBF är inget dåligt innebandylag och i de bästa stunder kan man störa även topplagen. Visserligen har man inte fått spelet att stämma och innehar för närvarande jumboplatsen. När man nu gästar Hovslätt vill man söka ta tre poäng, något som Hovslätts tränare Fredrik Friberg är väl medveten om:

— Vi möter förmodligen ett taggat Hammarby som i dagsläget står på 0 inspelade poäng, men som haft ett par veckor att rätta till saker som inte stämt tidigare. Vi är väl medvetna om att vi behöver göra 60 bra minuter för att ta 3 poäng, sa Fredrik Friberg i en intervju med JunaSporten tidigare i veckan.

Hovslätt har under delar av hösten haft problem med att vara med från start och man har därför hamnat i underläge relativt tidigt i matcherna. Dock har man visat en fantastisk karaktär och jobbat sig in i matcherna. När Hammarby nu kommer på besök vill man ta tag i taktpinnen direkt och visa publiken att man kan spela en fantastisk innebandy pcfeedback.com.

Matchen startar kl. 17.00 i D-Hallen i Jönköping.

Läs även intervjun med Fredrik Friberg här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.