Det blev en intensiv och tät match mellan HC Dalen och Kallinge Ronneby IF när de drabbade samman i Skandiamäklarna Center på onsdagskvällen i en i stort avgörande match om den sista direktplatsen till Allettan.

HC Dalen fick en tuff kväll när Kallinge Ronneby gästade Skandiamäklarna Center och efter tre spelade perioder stod till slut gästerna som segrare med uddamålet 2-1. HC Dalen startade matchen allra bäst och man skapade direkt ett par fina chanser. Ett par byten in i mötet kom gästerna dock in mer i matchen och började att ta över taktpinnen.

HC Dalen – Kallinge/Ronneby IF Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Det blev en intensiv tillställning och en hel del fysiskt spel där båda lagen tog för sig ordentligt och det small i stort sett i varenda närkamp. Kallings Ronneby kändes dock som det mer aggressiva laget och när man tog ledningen efter 06:54 i den andra perioden genom Stefan Söders slit framför en för kvällen stort spelande David Elmgren i hemmakassen, kändes uppförsbacken helt plötsligt brant för hemmalaget.

HC Dalen – Kallinge/Ronneby IF Foto: Marcus Vilson | Swe Press Photo

Dalen försökte komma in i matchen, men gästerna kontrollerade tillställningen och gjorde det svårt för hemmalaget. 2-0 skulle komma 09:55 in i den tredje perioden när Karl Olofsson fick på en kanonträff högt upp i slottet efter att Dalen missat i markeringsspelet. Erik Glimberg skulle dock reducera bara strax efter och ge hemmalaget ett visst hopp, men det ville sig inte denna kväll för Dalen som nu får ladda om och fokusera på fortsättnings-serien efter jul.

MATCHFAKTA
HC Dalen-Kallinge/Ronneby IF 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
Skott: 33-38 (13-12, 5-14, 15-12)
Utv: 24-14 (12-10, 8-2, 4-2)
Arena: Skandiamäklarna Center, Norrahammar
Domare: Filip Eriksson
Publik: 437

Mål Period 1:
Inga Mål

Mål Period 2:
0-1 | 26:54 Stefan Söder (ass: N. Lehmann, M. Karlström)PP2

Mål Period 3:
0-2 | 49:55 Karl Olofsson (ass: D. Andersson, S. Söder)PP1
1-2 | 50:57 Erik Glimberg (ass: T. Persson, K. Karlsson)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.