IF Hallby FK gick som tåget i Div. 5 NV och man vann serien i storstilad form under ledning av tränare Mikael Pettersson. Nu väntar ny division och nya erfarenheter. Vi pratade med Mikael och lyssnade om hans tankar.

Det har varit ett långt uppehåll sedan ni vann serien och tog klivet upp i div. 4. Hur har det sett ut sedan dess för laget?

— Vi vilade från träning fram till november och sedan började vi att träna inför Råslättscupen.

I fjol tog ni er till kvartsfinal i Råslättscupen, men i år är målsättningen att ta er längre. Hur har ni tränat inför cupen?

— Målsättningen i cupen är att gå vidare från gruppen och sedan gå så långt som möjligt. Vi har haft en bra uppslutning på träningarna och tempot har varit högt.

Ni hade som sagt ett succéår ifjol. Vad tror du om kommande säsong?

— Vi har ett bra lag och några på väg in, så jag tror att vi kan klara oss bra i fyran. Vår målsättning är att klara oss kvar och sedan utgår vi från det.

Några förändringar i truppen?

— Än så länge är Alfred Blomgren tillbaka efter spel i J-Södra U, HFF U och Hovslätt. Sedan har vi några på provspel.

Har du själv reflekterat något över ditt ledarskap och hur du ska leda laget kommande säsong?

— Under mina två första år har jag jobbat mycket med ”laget” och gruppen, vilket har gått riktigt bra. Med det spelsystem som vi har utvecklat för laget går vi vidare och ska försöka göra allt bättre och snabbare. Jag kommer ha hjälp av Pieter Fich och Anel Bobar, vilket gör att vi kan traggla lite mer detaljer.

Vad var det som gjorde att ni gick så starkt och kunde vinna serien?

— En bra gruppdynamik med spelare som stod upp för varandra. Sedan ska man väl inte bortse från kunskapen i laget. Vi var riktigt bra.

Vad ställer ni upp med för lag i Råslättscupen?

— Vi har ett starkt lag på lördag. 12 spelare som vill vinna matcherna.

Till sist Mikael. Vinner ni?

— Ja du. Det är mycket tufft motstånd, så vi får se. Vi har i alla fall vinnarskallarna med oss och vi får se hur långt det räcker.

Vi tackar Mikael och önskar fortsatt lycka till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.