Hem Landslag Helsingfors värd för Innebandy-VM 2020

Helsingfors värd för Innebandy-VM 2020

347
0
Finland och Helsingfors är värd för Innebandy-VM 2020. Foto: Pressbild/IFF Flickr

Helsingfors kommer 2020 at stå värd för herrarnas VM i Innebandy och turneringen kommer att pågå mellan den 4 – 12 december skriver IFF i sitt pressmeddelande.

Världsmästerskapet i Finland är det största internationella eventet som händer i Finland 2020 och man hoppas att nå över 100 000 åskådare.

— Vårt mål är att projektet ska nå nya mål i varje dimension. Med WFC 2020 resan ska vi skapa mer succé, erfarenhet och influens än tidigare, säger Kari Lampinen, VD för Finlands Innebandyförbund.

Förberedelserna är noggrannare än tidigare och man startade redan i augusti 2017 ett samarbete med Helsingfors Stad. Samtidigt valdes Hanne Pirkola som huvudansvarig för eventet i september samma år.

— Events är väldigt viktiga för Helsinfors internationella framställning och samtidigt oerhört viktigt för staden Helsingfors. Det är fantastiskt att vi nu har fått möjlighet att hålla ett så stort event som Innebandy-VM här. Sporten i i sig växer enormt och i Finland framför allt är innebandy väldigt populärt. Världsmästerskapet är inte bara det största eventet i Finland utan också ett fint exempel på ett professionellt arbete när det kommer till att organisera tävlingar i Helsingfors, säger borgmästare Mr. Jan Vapaavuori.

16 länder kommer att delta i WFC och just Finland är regerande mästare efter att de vann VM-guld i Riga 2016. Gruppspelet samt kvartsfinalerna kommer att spelas i Helsinki Ice hockey Arena, medan semifinalerna och finalen kommer att spelas i Hartwall Arena. Det finska TV-bolaget YLE kommer att sända samtliga matcher från VM.

Målet för Finland är att vara det bästa, största och världsledande landet i innebandy år 2028 och därför har man nu ett stort stöd nu från WFC 2020 projektet.

— Vi gör en över två år lång resa tillsammans med våra sponsorer och andra intressenter. Vårt mål är att erbjuda våra partners värde och öka vårt inflytande som helhet. För oss är den här händelsen mycket mer än bara ett spel på toppnivå, avslutar Mr. Lampinen.

Källa och video: Finlands Innebandyförbund

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.